VIDEO. Șoimi pe cerul Brașovului. Aeronavele de antrenament ale Forțelor Aeriene Române au survolat Piața Sfatului, într-un show aviatic unic

Brașovenii care au participat vineri la ceremonia de absolvire organizată de Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov au avut parte și de un spectacol aviatic oferit de Forțele Aeriene Române și de Aeroclubul Român – Ghimbav. Pe cerul Brașovului au putut fi admirate avioane masive, de transport, avioane ușoare, de antrenament, elicoptere, dar și aeronave civile.

La manșa aeronavelor militare s-au aflat absolvenți ai Academiei Forțelor Aeriene Române.
Dispozitivul de zbor a fost deschis de trei elicoptere IAR 330 Socat, aparținând Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Acest tip de aeronave participă la apărarea spațiului aerian național, execută servicii de luptă permanentă, poliție aeriană extinsă, căutare și salvare, misiuni medicale de urgență .


Piața Sfatului a fost survolată și de două aeronave militare de transport, un C 130 Hercules și un C 27 J Spartan, de la Baza 90 Aeriană Transport Otopeni.

Baza Aeriană 95 Bacău a trimis la Brașov două avioane de antrenament IAR 99 Șoim.

Aceste aeronave pot asigura și misiuni de recunoaștere și chiar de atac la sol.


Deasupra Pieței Sfatului au zburat și două aeronave ale Aeroclubului Român – Ghimbav, printre care bătrânul Antonov cu aripă dublă și o altă aeronavă de mici dimensiuni.

171 de  absolvenți ai Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din promoţia „General Constantin Christescu-100” au finalizat studiile şi au fost prezentaţi oficial vineri în Piaţa Sfatului din Braşov, la ceremonia organizată în cinstea lor. O dată cu absolvirea studiilor, cei 171 de studenţi primesc gradul de sublocotenent.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.