Amenzi de aproape 150.000 de lei, acordate de ITM Brașov în luna iulie. Ce nereguli au fost găsite la angajatori

Amenzi în valoare de  147.500 lei, pentru neregulile constatate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, este bilanțul controalelor făcute de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Brașov în luna iulie.

Astfel, luna trecută, inspectorii de muncă au realizat 157 controale ce au vizat munca la negru, fiind  depistate 9 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru 5 angajatori. Cele 5 societăți comerciale au fost amendate cu suma totală de 20.000 lei. Mai exact, pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, a fost sancţionat un angajator, identificându-se o persoană care presta activitate fără forme legale de angajare. S-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei.

Pentru primirea la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii au fost sancţionați 2 angajatori (identificându-se 2 persoane în această situație) aplicându-se 2 avertismente scrise.

Două avertismente pentru ore suplimentare

Pentru primirea la muncă a salariaţilor cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, au fost sancţionați 2 angajatori (identificându-se 6 persoane în această situație), aplicându-se 2 avertismente scrise.

Aproape 60.000 lei, pentru nereguli în domeniul sănătății și securității în muncă

Tot în luna iulie, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat 93 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr  de 37 angajatori cu amenzi în valoare de 58.000 lei si 46 de avertismente.

Sancțiuni și pentru alte nereguli

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 160 controale, în urma cărora au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale (3 amenzi în valoare totală de 9.000 lei şi 2 avertismente scrise).

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 60.500 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.