Captură record de droguri, la frontiera de sud a României: peste un milion de comprimate, cu o valoare de peste 3 milioane de euro, într-un camion ce transporta seminţe de floarea soarelui

Poliţiştii de frontieră de la Bechet (judeţul Dolj) au descoperit, într-un camion încărcat cu seminţe de floarea soarelui, mai multe cutii cu medicamente în care se aflau 1.186.785 de comprimate ce aveau ca substanţă activă Alprazolam, care se regăseşte pe lista drogurilor de risc, a anunțat Poliția Română de Frontieră.

Aceasta este cea mai mare captură de medicamente ce conțin substanță activă din categoria drogurilor de risc, valoarea de piată fiind estimată la peste 3 milioane de euro.

Conform Poliției de Frontieră, duminică, în jurul orei 06.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar în vârstă de 52 de ani, aflat la volanul unui camion. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, seminţe de floarea soarelui şi cilindri hidraulici şi avea ca destinaţie Suedia.

Polițiștii de frontieră au verificat camionul, iar în compartimentul pentru marfă au fost descoperite, pe lângă marfa transportată, mai multe cutii cu medicamente. În urma controlului amănunțit s-a stabilit că pachetele respective conţineau 79.119 de blistere cu 1.186.785 de comprimate ce aveau ca substanţă activă Alprazolam, substanţă care se găseşte în lista drogurilor de risc. Întreaga cantitate de medicamente a fost trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate, rezultatul fiind pozitiv.

Camionul a fost indisponibilizat la sediul PTF Bechet, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare pentru 30 de zile, pentru trafic de droguri de risc. Cercetările în acest caz sunt continuate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, pentru infracțiunile de introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.