„Dosarul Crevedia”, preluat de Parchetul General. Deocamdată, nu este vizată nicio persoană ci ancheta vizează „distrugerea din culpă”/ Stația „nu exista”, deci nu a fost controlată

Captură video

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a preluat dosarul privind explozia care a avut loc sâmbătă în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

„În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru ( art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal)”, a anunțat Biroul de informare și relații publice din cadrul (PÎCCJ).

În comunicatul amintit se mai arată că „a fost începută cercetarea la fața locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ. Au fost cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița”.

Ce firme controlează pompierii

Pe de altă parte, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spus că la stația de la Crevedia nu mai avea autorizații și, oficial, nu mai funcționa. În aceste condiții, el a menționat că la această stație nici nu au mai fost făcute controale.

„Pompierii au făcut și vor face controale la firmele care funcționează. Aici se știa că nu funcționează, că nu există”, a declarat Arafat pentru Digi 24.

Totodată, el a spus că nu înțelege cum se făcea transportul de gaz.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.