FC Braşov, în colaps. Verdictul TAS poate fi primul pas spre desfiinţarea echipei lui Coliban

Tribunalul Arbitral al Sportului a emis luni, 7 august, decizia privind neacordarea certificatului pentru participarea în ediția 2023-2024 a Ligii 2 în cazul Asociaţiei Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte.

Apelul clubului a fost respins și decizia comisiilor de licențiere a fost validată. Prin urmare, AFC Progresul 1944 Spartac va evolua în ediția 2023-2024 a Ligii 2. Federația Română de Fotbal a fost reprezentată de Adrian Stângaciu, manager al departamentului juridic FRF, și de Paul Ciucur, avocat FRF.

Mai mult decât atât, FC Braşov în această variantă, este la un pas de desfiinţare, neavând, în prezent, buget pentru Liga a 3-a. În acest moment, totţi jucătorii echipei braşovene sunt liberi să semneze oricând, cu orice echipă, la fel ca şi antrenorii şi ceilalţi membri ai staff-ului tehnic.

Potrivit monitorulexpres.ro, o variantă luată în calcul ar fi continuarea în Liga 3 pe bugetul acordat Centrului de Copii și Juniori cu cei mai talentați juniori, plus câțiva jucători brașoveni de la prima echipă care ar accepta diminuarea contractelelor.

Reamintim că actuala echipă FC Braşov este s-a format cesionarea de către nou-promovata CSM Corona Brașov a locului în Liga2, către Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte, asociație părută pe temelia ACS Scotch Club, un ONG avându-l ca fondator de primarul Allen Coliban. ACS FC Brașov Steagul Renaște a primit brandul FC Brașov, achiziționat de Primăria Brașov de la lichidatorul falimentarei FC Brașov pentru suma de 35.000 de lei, iar clubul a primit din partea FRF acceptul să joace în Liga 2.

În doi ani de funcţionare, în aceastp formulă, echipa a primit aproximativ 3 milioane de euro de la bugetul local, sub conducerea managerilor Ioan Marginean și Marin Mitran, ambii aduşi la Braşov de primarul Coliban şi consilierul local Sebastian Bădulescu.

Până la acest moment, clubul sau Primăria municipiului Braşov nu au transmis u punct de vedere oficial.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.