Locul I pentru România la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale 2023: Patru medalii și un premiu absolut, la finalul competiţiei din Germania

Foto: Ministerul Educaţiei

Elevii olimpici români care au participat la Olimpiada de Informatică a țărilor din Europa Centrală (CEOI) 2023 au obținut patru medalii și au adus România pe locul 1 în clasamentul țărilor participante la această competiție, organizată în Germania, după cum anunță Ministerul Educației într-o postare pe Facebook. Un elev din cei patru ai lotului este de la școală publică.

Competiția început duminică, 13 iunie și se încheie sâmbătă, 19 august, cu plecarea delegaților în țările de origine, potrivit programului oficial. Olimpiada s-a desfășurat în orașul Magdeburg, situat în zona de nord-est a Germaniei.

Echipe din 11 țări au fost așteptate la CEOI, susțin organizatorii: din Croația, Cehia, Germania, Ungaria, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Israel, Elveția și Ucraina, plus echipa secundă a țării organizatoare (Germania II), din Saxonia-Anhalt, regiunea orașului gazdă.

„România este lider în clasament”

Instituţia care organizează competiţia a anunţat că „România este lider în clasament” şi a afișat următoarele rezultate:

  • Locul I absolut și medalie de aur – Luca Perju Verzotti, de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București
  • Locul III și medalie de aur – Alexandru Raul Todoran, de la Liceul Teoretic Aurel Vlaicu Orăștie
  • Medalie de argint – Andrei Robert Ion, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București
  • Medalie de bronz – Alexandru Luchianov, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București

Team leader a fost profesorul Petru Simion Oprița de la Liceul Regina Maria din Dorohoi, județul Botoșani, iar Deputy leader a fost Bicsi Lucian de la Universitatea București, Facultatea de Matematică și Informatică, mai scrie Ministerul în postare.

Cei 4 elevi din lotul național sunt în top 25 din cei 48 de elevi participanți, se arată în rezultatele publicate de organizatorii olimpiadei de informatică.

Cum arată competiţia?

„CEOI își împarte formatul de competiție cu Olimpiada Internațională de Informatică (IOI), care este campionatul mondial anual de programare pentru elevii de liceu. În fiecare dintre cele două zile de concurs, concurenții participă la un examen de 5 ore. Li se oferă o serie de probleme algoritmice dificile și li se cere să le rezolve prin scrierea de programe. Programele lor sunt apoi evaluate și notate pe baza eficienței și corectitudinii. Mai multe țări participante CEOI își trimit echipa IOI la CEOI pentru o ocazie provocatoare de a se antrena”, scriu organizatorii competiției europene în descrierea de pe site.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.