Modernizare pentru siguranță: Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Brașov primește o nouă autospecială de stingere

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Brașov se pregătește să primească o nouă autospecială de stingere, cu o capacitate de 10.000 de litri de apă. Odată cu această dotare va crește eficienței intervențiilor în caz de incendiu, forțele de intervenție având un nou instrument puternic în lupta împotriva incendiilor.

Eforturile autorităților pentru îmbunătățirea capacităților de intervenție sunt esențiale în garantarea siguranței și protecției cetățenilor în fața pericolelor potențiale.

Noile mașini de stingere au fost proiectate special pentru intervenții în caz de incendii, atât în mediul urban, cât și în cel rural. Acestea au fost concepute pentru a asigura o deplasare rapidă la locul intervenției, pentru a permite realizarea dispozitivului de intervenție într-un timp cât mai scurt posibil. De asemenea, aceste autospeciale utilizează tehnologii avansate pentru a utiliza apa cu un randament ridicat în procesul de stingere a incendiilor.

Modernizare în serviciul de intervenție: 20 de noi autospeciale de stingere distribuite în județele din România

Într-o mișcare mai amplă de modernizare și întărire a capacităților de intervenție, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat distribuirea a 20 de noi autospeciale de stingere către diferite județe din țară. Astfel, 10 autospeciale cu o capacitate de 4.000 de litri de apă vor fi trimise în județele Bacău, Botoșani, Brăila, Călărași, Ialomița, Mureș, Olt, Suceava, Vrancea și București-Ilfov, în timp ce, alte 10 autospeciale cu o capacitate impresionantă de 10.000 de litri de apă vor ajunge în județele Alba, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Galați, Iași, Suceava, Timiș și București-Ilfov.

În total, în ultimul an, forțele de intervenție ale României au fost întărite cu 220 de noi mașini de stingere. Dintre acestea, 140 sunt autospeciale cu o capacitate imensă de 10.000 de litri de apă, iar 80 au o capacitate de 4.000 de litri de apă. Această investiție vine ca răspuns la necesitatea de a asigura eficiență și promptitudine în gestionarea situațiilor de urgență la nivel național.

În luna iunie a anului 2021 au fost semnate două Acorduri-cadru privind achiziționarea a 476 de autospeciale destinate stingerea incendiilor, cu o valoare totală estimată de 779.670.873,52 lei cu TVA (echivalentul a aproximativ 159 milioane de euro).

Ca urmare a acestor acorduri, s-au încheiat contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 de autospeciale de stingere cu o capacitate de 4.000 litri și 200 de autospeciale de stingere cu o capacitate de 10.000 litri.

Noi autospeciale de intervenție achiziționate în cadrul proiectului VIZIUNE 2020: Roboți de stingere și tehnologie de ultimă generație în serviciul pompierilor din Brașov

În cadrul proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, se va realiza achiziționarea de noi autospeciale de intervenție. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 682 milioane de euro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.