Primarul municipiului Săcele despre mutarea urșilor: mai bine o oaie, decât un om

Având în vedere că este amplasat la baza Masivului Piatra Mare, municipiul Săcele este vizitat frecvent de urși, iar autoritățile locale nu au la dispoziție prea multe mijloace pentru a rezolva problema. Practic, cele mai la îndemână acțiuni sunt alungarea sau relocarea animalelor, însă prin aceste acțiuni problema este, în cel mai fericit caz, mutată dintr-un loc în altul.

Potrivit primarului din Săcele, Virgil Popa, până acum au fost relocate 8 exemplare și mai sunt de mutat în jur 5 sau 6 exemplare.

„Relocarea se face în fondul forestier aparținând municipiului Săcele, dar am avut discuții cu fermierii, pentru că unii dintre urșii mutați au mâncat oi. Le-am explicat că mai bine este mâncată o oaie decât să fie rănit un om”, a declarat primarul.

Pentru captura și reloca urșii, Primăria Săcele vrea să cumpere o cușcă, valoarea acesteia fiind estimată la 50.000 de lei.

„În prezent, pentru relocare folosim cușca unei asociații, dar vrem să o avem pe a noastră”, a încheiat reprezentantul Primăriei Săcele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.