Șcheianul Florin Filipescu a trecut la cele sfinte. Lasă în urmă „Muzeul din Pod”

Sursă foto: adevarul.ro

Creatorul Muzeului din Pod din Șcheii Brașovului, inginerul brașovean Florin Filipescu, a trecut la cele sfinte. Inginerul Florin Filipescu a deschis expoziția în anul 2016, când avea 71 de ani, oferind brașovenilor și turiștilor posibilitatea de a admira obiecte și documente acoperind perioada de la 1850 până în prezent, ce au aparținut familiei Orghidan-Bădițoiu-Filipescu.
Muzeul a fost amenajat în podul casei în care Florin Filipescu și-a petrecut copilăria și în care s-a mutat după ce a ieșit la pensie.


Florin Filipescu a absolvit Liceul „Andrei Şaguna” din Brașov şi a urmat apoi Politehnica. A lucrat în tinereţe la Institutul de Cercetare pentru Maşini şi Tractoare. A urmat apoi o a doua facultate, de comerţ exterior, care l-a ajutat să își îndeplinească un vis din copilărie: să vadă lumea.
Florin Filipescu a fost și june albior, iar imaginea lui, cu mustața inconfundabilă, este cunoscută de numeroși brașoveni.

1 Comentariu

  1. Dumneze sa-i lumineze drumul printre stele! Nu m-am gandit niciodata ca o sa „plece” asa de repede si am tot amanat vizita la MUZEUL din POD. A fost cel mai scheian dintre scheeni, iar o placa memoriala ar merita sa aiba pe casa in care locuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.