Turcii de la Makyol au primit primul contract pentru un lot al Autostrăzii Sibiu – Brașov. Tot ei vor realiza și lucrările la tronsonul care este integral în județul Brașov

Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat miercuri cu firma Makyol din Turcia contractul de lucrări pentru proiectarea și execuția Tronsonului 3 (Arpașu de Sus- Sâmbăta de Jos) al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș (secțiune a A13 Sibiu – Brașov – Bacău).

Contractul a semnat în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că firma din Turcia stă foarte bine din punct de vedere financiar și a realizat lucrări de infrastructură în Europa, Asia și Africa.

Cu o lungime de 17,61 km și o valoare contractuală de 1,77 miliarde de lei (fără TVA), tronsonul Arpașu de Sus (județul Sibiu)- Sâmbăta de Jos (județul Brașov) trebuie să fie finalizat de constructorul turc în termen de 48 de luni (12 luni proiectare, 36 de luni execuție).

Pe traseul tronsonului 3 (Arpașu de Sus- Sâmbăta de Jos) vor fi construite 27 de structuri de artă, printre care și un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 820 m.

După ce a fost semnat contractul, directorul CNAIR a anunțat că în aproximativ o lună va fi semnat, tot cu firma din Turcia contractul pentru tronsonul 4 al Autostrăzii Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș. Compania a obținut contractul printr-o decizie a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, însă litigiul nu este încheiat, pentru că decizia a fost contestată de compania austriacă Strabag la Curtea de Apel București. Cu toate acestea, CNAIR va semna contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

Acest sector de autostradă are o lungime de 16,26 km și o valoare estimată de 1,19 miliarde de lei (fără TVA). Pentru acest segment de autostradă, termenul de proiectare este de 12 luni, iar cel de finalizare a lucrărilor de 36 de luni.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că în următoarele săptămâni vor fi semnate și contractele pentru tronsoanele 1 și 2.

Autostrada Sibiu – Făgăraș (68,04 km) este compusă din 4 tronsoane:

– Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) – Avrig – Mârșa (DJ105G) (14,25 km);

– Tronsonul 2: Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) (19,92 km);

– Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B) (17,61 km);

– Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (16,26 km) și drum de legătură cu DN1 (5,6 km).

Construcția acestei autostrăzi este finanțată din fonduri europene.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.