Polițistul traficant de droguri și alte șapte persoane din dosarul de la Brașov, arestate preventiv pentru 30 de zile

Percheziții în dosar/ printscreen

Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a celor opt persoane inculpate în dosarul de trafic de droguri.

„Instanţa a dispus măsura arestării preventive a inculpaţilor pentru 30 de zile începând cu data de 8 septembrie până în data de 7 octombrie. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare”, au transmis reprezentanţi ai Tribunalului Braşov.

Cele opt persoane sunt cercetate în două cauze penale, ambele vizând comercializarea de droguri.

„Astfel, în prima cauză, s-a reţinut că, în perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpaţii au comercializat în mod repetat şi au intermediat comercializarea de droguri de risc, de mare risc şi substanţe cu efecte psihoactive (canabis, ketamină, amfetamină şi MDMA), cu sume cuprinse între 200 şi 600 de lei, către consumatori de pe raza judeţului Braşov. Din cercetările efectuate a reieşit faptul că inculpaţii, pe lângă modalitatea vânzării directe, au utilizat şi o aplicaţie tip chat (metoda ‘dead drop’), în cadrul căreia a fost creat un grup dedicat persoanelor care doreau să achiziţioneze, respectiv să comercializeze droguri de risc şi de mare risc. În cea de-a doua cauză instrumentată, s-a reţinut faptul că, în perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpaţii au comercializat în mod repetat şi au intermediat comercializarea de droguri de mare risc (cocaină), cu sume cuprinse între 900 şi 2.000 de lei, către consumatori de pe raza judeţului Braşov”, se arată în comunicatul DIICOT.

Conform anchetatorilor, membrii grupării ar fi racolat mai mulţi consumatori, „pentru a îngreuna descoperirea activităţii infracţionale pe care o desfăşurau”.

„Precizăm că, la data săvârşirii faptelor, unul dintre inculpaţi deţinea calitatea de poliţist. Investigaţiile vizând activitatea infracţională a inculpatului au fost sprijinite constant de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov”, au arătat procurorii de la DIICOT.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.