Un avion a decolat de la Aeroportul Brașov spre Tel Aviv pentru a aduce acasă români care fug din calea războiului

Compania aeriană românească Dan Air a operat luni încă o cursă la Tel Aviv, pentru a aduce acasă români care fug din calea războiului din Israel. Este vorba despre 168 de persoane care au așteptat avionul decolat de la Brașov.

Potrivit unui comunicat al companiei, avionul a decolat spre Tel Aviv, de la Braşov, în jurul orei 17:15, şi va ateriza în ţară, la Bucureşti, pe Aeroportul Otopeni, în jurul orei 00:15.

Astfel, 168 de pasageri aşteaptă să ajungă în siguranţă acasă, alături de familii, după ce conflictul militar s-a amplificat în ultimele zile, potrivit sursei citate.

„După zborul de sâmbătă, autorităţile din Israel ne-au notificat că au restricţionat accesul pentru avioanele civile din motive de siguranţă, având în vedere că atacurile cu rachete s-au intensificat. Imediat după ce s-a ridicat această restricţie, am continuat să operăm zboruri, având în vedere că încă sunt români prinşi în Israel, iar cererea de repatriere a devenit din ce în ce mai mare. Avioanele pleacă goale către Israel şi revin în ţară pline. Vreau să le mulţumesc încă o dată echipajelor pentru curajul şi implicarea de care au dat dovadă”, a spus Matt Ian David, director general al companiei aeriene.

Reprezentanţii Dan Air au adăugat că au primit numeroase solicitări de repatriere şi pentru străini. Astfel, urmează să opereze alte 15 zboruri din Tel Aviv către Larnaca (Cipru), cel mai apropiat aeroport din Europa de Israel, pentru cetăţenii străini care vor să părăsească zona de conflict. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.