Marian Rasaliu în AUR? Ce spune parlamentarul brașovean

În prag de an electoral, pe scena politică românească a început perioada de transferuri. Cel puțin declarativ, AUR pare cel mai activ pe piața transferurilor și anunță racolări de parlamentari din partidele mari. Astfel, după ce senatorul PSD Alba, Călin Matieş, a anunțat că s-a afiliat cu AUR, în presa națională au apărut speculații despre înscrierea în partidul lui George Simion a altor șase parlamentari.

Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro că în următoarea perioadă alți șase parlamentari de la PSD, PNL și USR ar urma să se înscrie în grupul parlamentar AUR. Pe listă ar fi Florin Daniel Ghiță deputat PSD de Ilfov, Daniel Florea, deputat PSD de București, Marian Iulian Rasaliu deputat PSD de Brașov, Ovidiu Iosif Florean senator PNL de Bistrița, Florică Ică Calotă deputat PNL de Telorman, precum și Andrei Postică – senator USR de Galați.

Informația a fost negată de Marian Rasaliu, care, printr-o postare pe rețelele de socializare spus că este vorba de un „fake news de cea mai joasă speță”.

„Nu am fost și nici nu voi fi în discuții cu AUR. Am fost și rămân membru al PSD și nu voi accepta că numele meu să îmi fie implicat în astfel de «scenarii» politice ale unui partid avid de imagine”, a scris Rasaliu.

AUR a pierdut un deputat de Brașov

Pe de altă parte, George Simion, a confirmat că se află în negocieri cu mai mulți parlamentari ai coaliției, dar nu a vrut să facă nominalizări.

„Nu vă pot confirma vreun nume, dar atât să știe adversarii noștri politici: la un parlamentar plecat de la noi, voi lua doi de la ei”, a declarat George Simion.

Liderul AUR face referire la faptul că trei parlamentari AUR au fost racolați de PSD și PNL. Este vorba de deputata de Brașov Raluca Borta , deputata de Hunedoara Ana Maria Gavrilă și deputatul de Buzău Nicolae Roman.

În ceea ce o privește pe Raluca Borta, aceasta și-a anunțat vineri demisia din AUR printr-un mesaj pe rețelele de socializare, fără a menționa dacă s-a mutat sau nu la PSD. Ea și-a început mandatul în Camera Deputaților în luna septembrie a acestui an, ocupând locul rămas vacant după decesul lui Francisc Tobă (ales pe listele Alianţei pentru Unirea Românilor la alegerile parlamentare din 2020, dar care și-a desfășurat activitatea în Parlament ca independent).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.