Serviciului Public Județean Salvamont Brașov se extinde. Din această lună salvatorii montani intervin și în adâncuri

Din această lună, salvatorii montani ai Serviciului Public Județean Salvamont Brașov vor interveni și în peșteri, avene și canioane, prin înființarea unui Compartiment Operativ de Salvare din Mediul Subteran Speologic. De altfel, serviciul își va schimba și denumirea în Serviciul Public Județean Salvamont Brașov în Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov.


„Noul compartiment va coordona activitățile de prevenire a accidentelor din mediul subteran speologic. Totodată va coordona din punct de vedere administrativ și organizatoric activitatea de salvare din mediul subteran speologic și va supraveghea activitatea de amenajare, întreținere și reabilitare a amenajărilor tehnice din mediul subteran speologic, sens în care vor iniția activități comune cu persoanele juridice care au calitatea de custode/administrator al obiectivului, după caz. De asemena SPJ Salvamont – Salvaspeo Brașov o să asigure preluarea apelurilor de urgență privind accidentele din mediul subteran speologic și va organiza activitatea de pregătire a speologilor în domeniul salvaspeo”, a declarat șeful serviciului, Sebastian Marinescu.


În județul Brașov sunt aproximativ 600 de peșteri, avene și canioane, însă foarte puține dintre ele sunt și amenajate, pentru a fi vizitate în siguranță. De multe ori, turiștii știu de o peșteră sau alta din județul nostru și intră în subteran „pe proprie răspundere” și cu ce echipament au la îndemână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.