PNL a ales strategia „prin noi înșine” la alegerile din 2024. Listele comune cu PSD au fost excluse

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a anunţat, vineri la Sinaia, că liberalii au decis, cu unanimitatea de voturi, să aleagă calea „Prin noi înşine” în alegerile din 2024, şi anume să meargă pe listă proprie şi să nu facă o alianţă cu PSD privind liste comune în alegeri, relatează news.ro.

Decizia liberalilor vine după ce, anterior, era luată în calcul diferite scheme de colaborare cu PSD la alegerile de anul viitor: fie susținerea unui candidat comun pentru funcțiile de primar, președinte de consiliu județean sau președintele României, fie candidatura pe liste comune pentru consilii locale, consilii județene sau Parlament.

„Avem capacitatea, resursa umană, motivarea necesară. Doresc să subliniez şi să mulţumesc tuturor liderilor de filială pentru modul responsabil şi pentru angajamentul fiecăruia dintre ei ca în continuare să ne îndeplinim obiectivele asumate faţă de români, să continuăm la fel de angajaţi în îndeplinirea obiectivelor la guvernare”, a declarat Nicolae Ciucă, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, de la Sinaia”, declarat Ciucă după ședința Biroul Politic Naţional al PNL de vineri.

Pe de altă parte, liderul PNL a punctat faptul că partidul va continua să guverneze împreună cu PSD, chiar dacă vor merge le liste separate la alegerile de anul viitor. El a mai spus că şi-a asumat să conducă, împreună cu liderii filialelor PNL, campania pentru alegerile din 2024.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.