Temperaturi sub zero grade, zăpadă şi ceaţă pe platoul Bucegi. Salvamontiştii din Buşteni atrag atenţia la trasee

Temperaturile au ajuns la 0° Celsius în weekend în munţii Bucegi. În condiţiile în care la altitudini mari este ceaţă, iar marcajele turistice sunt în unele zone cu greu vizibile, fiind acoperite de zăpadă, salvamontiştii le-au recomdandat turiştilor prudenţă atunci când aleg traseele pe care urcă pe munte.

,,În acest weekend tot platoul (Bucegi-NR) este acoperit de zăpadă, ceaţa face ca vizibilitatea să fie redusă la 15-20 de metri cel mult, marcajele turistice abia se zăresc, temperatura este undeva la zero grade şi avertizăm turiştii să fie foarte atenţi în alegerea traseelor şi să nu se aventureze inutil pe traseele care ar putea să le pună probleme” este mesajul transmis sâmbătă de către salvamontiştii din Buşteni.

Aceştia publică imagini în care se vede cum platoul Bucegi este acoperit de un strat de zăpadă.

Mai mult, sîmbătă seara ei au atras din nou atenţia că vântul a ajuns să viscolească vizibil pe munte şi este nevoie de măsuri în plus, de protecţie, pentru eventualele deplasări.

„Avertizare meteo de vânt puternic peste 90-100 km/h, viscolind ninsoarea, la altitudinea de peste 1800 m şi scaderea vizibilităţii sub 50 m. Valabilitate până la ora 04:00. Evitaţi deplăsarile şi luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie. Apelaţi 112 numai în caz de necesitate”, au trasmis sâmbătă seara salvamontiştii.

Salvatorii montani le reamintesc iubitorilor muntelui să nu intre pe traseele turistice neechipaţi corespunzător.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.