FOTO. Terminalul de călători de la Gara Brașov, deschis peste câteva săptămâni. Mai sunt de pus la punct câteva detalii

Din luna martie, autobuzele RATBV nu vor mai opri în fața Gării Brașov, ci la noul terminal de transport în comun, la care lucrările sunt aproape finalizate. De altfel, primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat că săptămâna viitoare urmează să se semneze procesul verbal la terminarea lucrărilor, apoi noua construcție va fi intabulată.

Terminalul este construit în zona parcării publice din stânga gării și este cel mai mare din Brașov, dispunând de 12 peroane, dintre care 4 vor fi dotate cu stații electrice cu încărcare rapidă.

Acoperișul autogării este tip terasă verde, circulabilă, cu gazon. Deoarece partea din spate a clădirii este parțial îngropată, spațiul verde de pe construcție este în continuitate cu restul spațiului verde.

În jurul terminalului este amenajat un spațiu verde cu gazon, prevăzut cu 70 de arbori și 20 de arbuști decorativi, iar pe copertina peroanelor au fost amplasate panouri fotovoltaice.

Platforma carosabilă asigură locul pentru oprirea a 12 autobuze, respectiv 9 locuri pentru autobuze cu lungime maximă de 13 m și 3 locuri pentru autobuze articulate cu lungime de 18 m. Dintre acestea, 4 locuri sunt destinate încărcării autobuzelor electrice și sunt echipate cu stații de încărcare. În plus, amplasamentul a fost prevăzut și cu 7 locuri de parcare pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități.

Suprafața totală a acestui terminal este de 7.500 de mp, suprafață ce include: autogara și peroanele, zona verde, aleile și locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități.

Lucrările sunt executate de către asocierea S.C. Romfit Grup SRL – lider – cu SC Har&H SRL. Valoarea lucrărilor a fost de 16,4 milioane de lei, fără TVA, majoritatea fonduri europene nerambursabile.

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO. Terminalul de călători de la Gara Brașov, deschis peste câteva săptămâni. Mai sunt de pus la punct câteva detalii - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.