FOTO. Bucata de Autostradă Cristian – Codlea, estimată la 744 milioane lei. Până la începerea lucrărilor mai trebuie parcurse o serie proceduri birocratice

Un nou sector din autostrada București-Brașov (A3) intră în linie dreaptă. Anunțul a fost făcut joi de directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, care a precizat că a avizat în Consiliul Tehnico-Economic (CTE) al companiei Studiul de Fezabilitate pentru sectorul de autostradă Cristian – Codlea (Ghimbav).

Acest nou sector de autostradă (5,18 km) se va adăuga sectorului Râșnov – Cristian (deschis în anul 2020) și va fi construit pe teritoriul administrativ al județului Brașov.

„După aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern, urmează realizarea Proiectului Tehnic și execuția lucrărilor (după ce vor fi încheiate licitațiile – n.red). Valoarea totală estimată a sectorului de autostradă Cristian-Codlea este de 743,52 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată din Programul Transport (PT) 2021-2027”, a anunțat directorul CNAIR.

Ce lucrări vor fi executate

  • un pod peste râul Bârsa;
  • un pasaj peste autostradă, pe DJ 112B;
  • două pasaje pe bretelele nodurilor Cristian și Codlea;
  • nod rutier la Cristian (km 107+740) la intersecția autostrăzii existente Râșnov – Cristian cu DN 73G;
  • nod rutier la Codlea (km 111+544) la intersecția autostrăzii cu DN 1 (unde se va amenaja un sens giratoriu).

Reprezentantul CNAIR nu a prezentat o estimare referitoare la data începerii lucrărilor și la termenul de finalizare acestora.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.