Țiriac a plecat, aleșii din Consiliul Local Brașov se ceartă. Ce își reproșează taberele, după ce fundația a retras propunerea patinoarului

Fundația Țiriac nu va mai construi patinoarul de la Brașov. Anunțul a fost făcut marți de primarul Brașovului, Allen Coliban, care a declarat că decizia a fost anunțată de Ion Țiriac, printr-o scrisoare în care s-a declarat surprins de decizia Consiliului Local Brașov din 29 martie. Atunci, CL a transmis spre analiză proiectul de hotărâre prin care urma să fie aprobat contractul de comodat dintre Fundația Țiriac și Municipiul Brașov.

Declarația primarului a fost făcută cu aproximativ o oră înainte de o ședință de Consiliu Local extraordinară, în care urma să fie dezbătut, încă o dată, proiectul de hotărâre. Cum fundația și-a anunțat retragerea din parteneriat, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, iar în timpul ședinței de plen subiectul a devenit subiect de contre între taberele din Consiliul Local.

Printre altele, primarul i-a acuzat pe consilierii locali din PNL și PSD de „sabotaj în cea mai pură formă”. Aleșii liberali și social-democrați au spus că nu se opun proiectului, dar i-au reproșat primarului că nu le-a comunicat detaliile referitoare la acest proiect și că acesta i-a pus „în fața faptului împlinit”, adică în situația de a aproba un proiect pus pe masă.

De exemplu, unul dintre consilierii locali PSD, Marius Potea, a reclamat că în contract sunt o serie de prevederi inechitabile. Printre altele, el a spus că prin acest contract, fundația are beneficii iar Primăria Brașov doar obligații.

„Nu este o donație. Clădirea rămâne în proprietatea fundației, iar Primăria trebuie să plătească cheltuielile timp de 49 de ani”, a spus Potea.

Pe de altă parte, consilierul local Pamela Diaconu (PNL) i-a reproșat primarului Allen Coliban că nu a fost transparent.

„Nu știm unde ar urma să fie construită baza. Nu ați publicat contractul de comodat, pentru a putea fi consultat de cetățeni. Nu știm care erau costurile ce trebuiau achitate de municipalitate. Reprezentanții fundației erau dispuși să aibă un dialog cu noi”, a spus, printre altele, Pamela Diaconu.

La rândul său, primarul Brașovului, Allen Coliban, i-a acuzat pe consilierii locali PSD și PNL că au căutat chichițe avocățești.

„Considerați că ați salvat Brașovul. Ați dat cu flit unui investitor care este brașovean și ar vrea să cheltuie milioane de euro pentru a lăsa acest complex sportiv Brașovului”, a declarat primarul.

Disputa dintre cele două tabere s-a mutat apoi din sala de ședințe pe rețelele de socializare, mesajul USR fiind că PSD și PNL nu vor să aprobe un „patinoar gratis”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.