Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 din Brașov nu vor avea prea curând o sală de sport. Instanța a anulat proiectul „sălii hibrid”

Sala are şi tribune, pentru a găzdui competiţii de profil

Primăria Brașov va trebui să finalizeze lucrările la sala de sport de la Școala Gimnazială nr. 2 din Brașov conform proiectului inițial, care prevede că aceasta va fi configurată doar pentru gimnastică, nu și pentru desfășurarea orelor de sport. Acest lucru se va întâmpla ca urmare a unei decizii definitive a instanței, care, miercuri, a anulat o hotărâre a Consiliului Local Brașov din 15 februarie 2023, prin care aleșii locali au stabilit ca la această sală se se realizeze lucrări temporare de reconfigurare, astfel încât aceasta să poată fi împărțită între gimnaști și elevi.

Tot în hotărârea de Consiliu Local din luna februarie a anului trecut se menționa că se va amenaja un balon în curtea școlii, în care elevii să desfășoare ore de sport, dar și că municipalitatea brașoveană va începe demersurile privind construirea unei noi săli de sport în curtea școlii, printr-un program al Companiei Naționale de Investiții. După finalizarea sălii CNI, planul municipalității era ca sala construită și reconfigurată temporar să fie readaptată doar pentru gimnastică.

Având în vedere că instanța a anulat hotărârea de Consiliu Local de anul trecut, municipalitatea nu mai poate face lucrările stabilite în urmă cu mai bine de un an. În aceste condiții, reprezentanții Primăriei Brașov au anunțat că va fi reziliat contractul pentru amenajarea balonului și va fi organizată o nouă licitație. De asemenea, va fi reziliat și contractul privind reconversia sălii (proiectul prevedea ca jumătate să fie amenajată pentru gimnastică și jumătate pentru orele de sport ale elevilor) și va fi finalizat proiectul inițial.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.