FOTO. O aeronavă a companiei Fly Lili a făcut un zbor de testare pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Până acum, operatorul nu a scos la vânzare biletele

O aeronavă a companiei Fly Lili a aterizat în premieră, joi, 2 mai, pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. A fost un zbor de verificare, prin care piloții operatorului s-au familiarizat cu procedurile de zbor, cu sistemul de dirijare a traficului aerian de la distanță.

Acest zbor, chiar dacă a fost unul de testare, a fost transformat într-un eveniment de oficialii brașoveni: aeronava trecut pe sub jeturile de apă (o tradiție de „bun venit” în domeniul aeronautic, prin care este inaugurată o aeronavă), iar avionul a fost întâmpinat de ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, de președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban, de primarul oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra, dar și de proprietarul Fly Lili, Jurgen Faff.

„A fost un eveniment mult aşteptat, în condiţiile în care conducerea companiei a anunţat că începând cu luna iunie va efectua curse regulate spre Germania, Italia, Spania, Grecia şi Turcia, unind Braşovul cu destinaţii europene dorite de locuitorii judeţului nostru”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Brașov.

Conform anunțului companiei Fly Lili din luna aprilie, primele zboruri de la Aeroportul Internațional Brașov -Ghimbav vor fi la jumătatea lunii iunie. Pe de altă parte, până în data de 3 mai, operatorul nu a scos la vânzare biletele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.