Șapte elevi care au participat la Olimpiada de Istorie de la Brașov au ajuns la spital. Ei au avut probleme de sănătate după ce au mâncat la un restaurant din Codlea

Cel puțin 7 elevi din județele Călărași, Alba și Constanța, care se aflau în Brașov, pentru a participa la Olimpiada Națională de Istorie, au ajuns la spital, luni seară, pe 29 aprilie, relatează Edupedu.ro. Elevii au fost duși în aceeași zi la un restaurant din Codlea, unde au luat masa de prânz. Seara, când erau la hotel, ei au acuzat stări de greață și mai multe ambulanțe au fost chemate, elevii fiind duși la spital. Altor trei copii le-a fost rău câteva ore mai târziu, însă aceștia nu au avut nevoie de spitalizare.

Direcția de sănătate publică Brașov a deschis o anchetă în acest caz.

„Au fost prelevate probe de la restaurantul unde au mâncat copiii luni, nu la hotel a fost problema. Vom comunica Inspectoratului școlar Brașov rezultatele anchetei când le vom avea”, a spus pentru Edupedu.ro purtătoarea de cuvânt al DSP Brașov, Diana Pop Goșman.

Pe de altă parte, inspectorul școlar general al județului Brașov, Ovidiu Tripșa, a declarat pentru publicația amintită că „profesorii au ținut legătura cu părinții și cu noi pe toată desfășurarea situației. Nu există o anchetă a Inspectoratului Școlar Județean Brașov (organizatorul Olimpiadei, n.r.) pentru că nu a fost înregistrată vreo plângere oficială. Organizatoric nu avem ce să ne reproșăm”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, o parte dintre organizatori și profesori ar fi încercat să mușamalizeze situația, iar elevilor din competiție nu li s-ar fi spus nimic despre ce se întâmplă. Din cauza faptului că știau doar frânturi de informații, s-a creat o stare de panică între elevi, iar profesorii însoțitori nu au comunicat nimic clar și oficial despre situație.

Cei aproape 400 de elevi veniți din mai multe județe, participanți la Olimpiada Națională de Istorie la Brașov, au fost cazați la 3 hoteluri. La unul dintre hoteluri, elevii au spus că în băi era igrasie pe pereți, că tacâmurile aveau pete, iar în mâncare au văzut fire de păr. Când au întrebat chelnerii, li s-a spus că ar fi de la apa de munte sau cu clor.

Elevii le-au spus toate aceste lucruri unor profesori însoțitori. Șeful inspectoratului Școlar Brașov, organizatorul olimpiadei, susține că nu a existat nicio sesizare.

Meniul de prânz, 35 de lei cu TVA

Potrivit datelor disponibile pe platforma electronică de achiziții publice, contractul pentru prânzul din 29 aprilie a fost încheiat cu SC Nasicanda Trans SRL din Codlea. Contractul a fost semnat pentru 373 de meniuri, prețul meniului fiind de 35 lei (TVA inclus). Pentru cazare, inspectoratul a semnat un contract în valoare de 124.464 lei (fără TVA) cu firma care deține Hotelul Șoimul din Poiana Brașov (3 stele).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.