FOTO. Junii vor defila pe sub schele? Poarta Șchei din Brașov a intrat în șantier. Urmează restricțiile de circulație

Poarta Șchei din Brașov este în șantier până în 17 mai, astfel că nu este exclus ca junii să treacă în 12 mai (când este Parada Junilor) pe sub schele. Ba mai mult, potrivit anunțului Primăriei Brașov, în perioada 6 – 7 mai, Poarta Șchei va fi închisă, iar toate mașinile care coboară din Șchei pe strada Prundului sau virează de la Maternitate pe Șirul Beethoven vor fi direcționată pe singura bandă de coborâre de pe strada Mureșenilor.

De altfel, tot pe strada Mureșenilor vor fi deviate și liniile RATBV cu indicativul 50 și 52. Situația va fi destul de complicată, având în vedere că în 6 mai este ultima zi a minivacanței de Paște și nu este exclus ca traficul rutier să fie dat peste cap.

În două zile a fost semnat contractul și, oficial, a fost deschis șantierul

Pe panoul de informare disponibil pe șantier se menționează că lucrările au început în 12 aprilie și vor fi încheiate în 12 mai, iar lucrările sunt realizate de firma S.C. IRENE VAN VALKAR S.R.L. din Brașov. Compania a obținut contractul, prin atribuire directă, în 10 aprilie. Valoarea lucrărilor este de 193.556 lei (inclusiv TVA), finanțarea fiind asigurată de la bugetul local.

Ce lucrări sunt prevăzute la Poarta Șchei:

  • Verificarea stabilității tencuielilor și aderenței la stratul suport și desfacerea zonelor unde acestea sunt desprinse de stratul suport;
  • Îndepărtarea straturilor succesive de vopsea;
  • Refacerea stratului de tinci pe toată suprafața fațadelor;
  • Zugrăvirea fațadelor, uniform, pe baza propunerilor studiului de parament, cromatica finală fiind stabilită de comun acord între proiectant și reprezentanții Direcției de Cultură Județene Brașov;
  • Reparații învelitoare din tablă – desfacere, curățare și la nevoie înlocuire cu elemente similare;
  • Revizuirea coronamentului cornișei, desfacerea, curățarea și la nevoie completarea cu elemente similare;
  • Curățarea / înlocuirea sistemului de preluare a apelor pluviale de la nivelul acoperișului;
  • Desfundarea rigolei pentru captarea apelor pluviale de la nivelul trotuarului;
  • Curățarea, grunduirea și vopsirea elementelor din lemn, precum și a elementelor din tablă ce conțin prezentarea monumentului istoric.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.