Modificări pe traseele metropolitane spre Râşnov şi Codlea. Pe linia RATBV 220 apare o staţie nouă, la Ghimbav, iar linia 131 va opri şi la complexul comercial

Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Brașov a aprobat solicitările primăriilor din Codlea și, respectiv, Râșnov şi va introduce staţii noi pe traseele liniilor 220 şi 131. Modificările apare de la data de 23 mai 2024, a anunţat RATBV.

Linia 220 Stadionul Municipal – Codlea va avea încă o oprire în Ghimbav

Astfel, de joi, 23 mai, autobuzele de pe linia 220, Brașov (terminal „Municipal”) – Codlea vor avea încă un punct de îmbarcare – debarcare călători pe sensul de deplasare spre capătul de linie Codlea Nord.
Noua oprire va fi la stația ”Diamant”, pe DN1, în Ghimbav.

Până la acest moment această stație, situată pe strada Făgărașului (DN1) din Ghimbav, între stațiile ”Metro” și ”Făgărașului” era deservită doar de linia 210 (Brașov – Ghimbav). Decizia AMDDTP a fost luată la solicitarea Primăriei Codlea, pentru a răspunde nevoilor de mobilitate ale utilizatorilor serviciului de transport public din oraș, transmite RATBV.

O staţie nouă şi pe traseul liniei 131, la Râşnov

De asemenea, tot din 23 mai, la solicitarea Primăriei Râșnov, AMDDTP a decis ca autobuzele ce operează traseul cu indicativul 131 (Brașov – Romacril Râșnov) să deservească o stație nou-înființată, numită ”Complexul Comercial”, situată în parcarea complexului ”Kaufland” și a Galeriilor ”Goldbach” din Râșnov.

Această nouă oprire va fi efectuată doar pe sensul spre Brașov, după parcurgerea sensului giratoriu din apropiere. De la aceeași dată, stația ”Șoseaua Branului” pe sensul de deplasare spre stația ”Complex comercial” va purta denumirea ”Vasile Alecsandri”.

1 Comentariu

  1. Cred ca nu sunt singurul care considera ca Brasovul este unul dintre cele mai frumoase orase din tara. Am ramas surprins sa vad cat de bine organizat este traficul din Brasov si cum autobuzele ajung la timp. Am vost in weekend la Brasov si la Rasnov acolo unde am avut cazare la https://cazarerasnov.ro/ special pentru a merge la cetate cu copii. Si nu pot sa nu raman impresionat cum autobuzele efectiv misca Brasovul. Nu stiu cine se ocupa de transportul public dar face o treaba foarte buna. Am hotarat cu familia sa ne intoarcem in Brasov si de ce nu sa stam mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.