Vorbe grele în Consiliul Local Brașov: „Sunteți niște nesimțiți”. Solemnitatea ședințelor și respectul față de cetățenii de onoare? Aleșii locali au uitat complet de ele

credit foto: Ioana Henegar

S-a lăsat cu vorbe grele în ultima ședință a Consiliului Local Brașov, dinaintea alegerilor din iunie. Nicolae Stoica, consilier local USR a ajuns în punctul în care să urle la colegii din PSD și PNL că sunt „niște nesimțiți” si „băi, nesimțiților”, atunci când președintele de ședință, Cătălin Anton, le-a cerut unor cetățeni care se aflau în sală și purtau mesaje anti PNL și PSD să ia loc și să nu mai blocheze vederea celorlalți prezenți la ședință, iar aceștia au refuzat.

Cetățenii, invitați de USR să-i „privească în ochi” pe consilierii PNL-PSD și să le spună, unora dintre ei, „La revedere-cale bătută”

Spiritele s-au încins în contextul în care mai multe persoane au participat la ultima ședință a CL Brașov înaintea alegerilor la solicitarea USR și a primarului Allen Coliban. În ultima săptămână, aceștia au propagat intens pe rețelele sociale mesajul adresat brașovenilor, de a veni „să îi privească pentu ultima dată în ochi” pe aleșii PNL și PSD care ar fi blocat în ultima perioadă mai multe proietce propuse de primar.

După discuții intense legate de ordinea de zi suplimentară, totul s-a transformat în scurt timp într-un circ veritabil, cu atât mai mult cu cât cei care purtau mesajele pe postere în sală au și început să lanseze și ei vorbe grele către unii aleși locali, vorbind despre „clanul Scripcaru”, „mafioți”, „clanul mafioților”. Astfel, președintele de ședință a chemat Poliția Locală în sală, ca să păstreze calmul și liniștea, după ce le-a solicitat de mai multe ori celor care afisau postere cu mesaje, să ia loc și să nu mai perturbe ședința.

A fost momentul în care consilierul local USR Nicolae Stoica i-a numit pe colgii săi de la PNL și PSD „nesimțiți”, afârmând că aceștia ar fi blocat „70% din proietele propuse de primar și USR”. Replica a venit de la viceprimarul PNL Rusu: „e păcat, domnule Stoica, ați îmbătrânit urât”.

Invitații la ședință au venit pregătiți de transmisiuni live pe rețelele sociale si de „shaming”

Cetățenii prezenți la ședință, despre care unii consilieri liberali susțin că ar fi simpatizanți sau chiar membri ai USR (lucru negat de consilierul Beatrice Moraru) au venit, din câte s-a putut observa cu ochiul liber, pregătiți pentru shaming și pentru a face transmisiuni live pe rețelele sociale (în condițiile în care ședința este transmisă live integral pe canalul oficial al Primăriei municipiului Brașov). Astfel că totul s-a transfirmat, dintr-o ședință solemnă, într-o ședință de „provocări” în care a contat, mai degrabă cine are nervii mai tari, pentru a nu ceda și a nu reacționa „greșit”.

De altfel, unul dintre cei prezenți la ședință care a făcut astfel de transmisiuni live a fost chiar Nicoleta C. Cîrjan, funcționar public în Primăria Brașo (șef Birou Relații Externe, Turism și Evenimente) și fostă membră a USR, care a afirmat ieri că se află în concediu, ceea ce îi permite să facă orice, inclusiv acest tip de propagandă.

Cetățeanul de onoare, la înălțime: I-a pus pe toți la punct cu un mesaj scurt

Lucrurile au revenit la normal doar în momentul în care consilierii locali au căzut de acord să treacă la punctul de pe ordinea de zi, în care acordă titlul de Cetățean de onoare fostului atlet Gheorghe Cefan, participant la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976 și ajuns la venerabila vârstă de 77 de ani.

Acesta și-a primit diploma și emoționat, a spus:

Nu vreau să rămân cu un gust amar la un moment pe care l-am crezut mai festiv. De aceea o să fiu foarte scurt: Vă mulțumesc. Este o mare onoare că mi-au fost recunoscute performanțele, a declarat Gheorghe Cefan, abia ținându-și lacrimile.

1 Trackback / Pingback

  1. „Sunteți niște nesimțiți”. Solemnitatea ședințelor și respectul față de cetățenii de onoare? Aleșii locali au uitat complet de ele - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.