Explicația Ministrului Sănătății: noul Spital Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov, blocat din cauza unei reclamații USR la Parchetul European

Lucrările la noul Spital Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase din Brașov nu vor începe prea curând, asta din cauza unei reclamații depusă de USR la Parchetul European. Anunțul a fost făcut vineri, la Codlea, de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a declarat că nu înțelege acest demers, cu atât mai mult cu cât proiectul a fost unul pe care liderii userişii anunţaseră că îl susţin.

„Cei de la USR au făcut o reclamație la Parchetul European, care împiedică semnarea contractului. Este o chestiune pe care eu nu o înțeleg. Nu știu dacă e neapărat o strategie politică, să blocheze finanțarea unui spital pentru comunitatea brașoveană și pentru întreg județului și, ulterior, să declare că acest spital nu se construiește din vina Ministerului Sănătății sau a celor care se află acum la guvernare. Deci, întâi blochezi, reclami, după care te victimizezi. Este o strategie care cred că nu este serioasă”, a declarat Rafila.

Reamintim că la începutul anului trecut, proiectul acestui spital a fost pe lista investițiilor ce urmau a beneficia de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. În luna septembrie a aceluiași an, a fost scos de pe această listă, pentru că exista riscul neimplementării până la mijlocul anului 2026, așa cum este prevăzut în PNRR. La momentul respectiv, atât USR cât și primarul Brașovului, Allen Coloban, au acuzat Ministerul Sănătății că blochează proiectul spitalului de la Brașov și au dat de înțeles că acest lucru se întâmplă pentru că primarul municipiului Brașov este un USR-ist.

Pe de altă parte, în toamna anului trecut, Ministerul Sănătății a anunțat că investiția urmează a beneficia de o finanțare printr-un credit prin Banca Europeană de Investiții, iar de atunci proiectul nu a mai avansat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.