FOTO-VIDEO. Cum arată Complexul sportiv cu bazin de înot de la Ghimbav. Este unic în județul Brașov

1 iunie a fost o zi specială pentru Ghimbav: a fost deschis noul Complex și de agrement din oraș. Este unic în județul Brașov din punct de vedere al facilităților și dotărilor. Potrivit primarului Ghimbavului, Ionel Fliundra, investiția se ridică la aproximativ 8 milioane de euro, iar finanțarea a fost asigurată de la bugetul local.

Proiectul complexului sportiv de la Ghimbav a inclus două componente principale: modernizare săli de sport construită în urmă cu mulți ani și amenajarea unui bazin cu toate funcțiunile conexe.

Mai multe locuri în tribune

Prin acest proiect sala de sport existentă a fost modernizată. Capacitatea pentru spectatori a fost extinsă prin amenajarea unei peluze, astfel că competițiile sportive pot participa 500 de persoane.

De asemenea, spațiile sportive, de la vestiare, la suprafața de joc, au fost practic, refăcute.

Bazin de înot semiolimpic

Tot prin acest proiect a fost realizat un bazin de înot și alte spații pentru activități sportive și de relaxare. Bazinul are o lungime de 25 m, o adâncime de 1,5 m şi o lăţime de 16 metri.

De asemenea, au fost amenajate două bazine terapeutice, unul cu un circuit cu apă caldă şi apă rece, iar celălalt cu apă sărată.

Complexul dispune şi de un bazin pentru jacuzzi.

Nu în ultimul rând, au fost amenajate două săli, una de forță, iar cealaltă pentru aerobic.

Miza proiectului: atragerea copiilor către sport

În 1 iunie, când la Complexul Sportiv Ghimbav a fost organizată „Ziua porților deschise”, primarul Ghimbavului a declarat că acesta a fost construit, în primul rând, pentru copii.

„Copiii orașului nostru trebuie să facă sport în orașul nostru. Acesta este un obiectiv al Primăriei și Consiliului Local Ghimbav. Cred că, în mare, am reușit acest lucru. Avem sute de copii care activează la Clubul Sportiv Orășenesc Ghimbav. Încercăm să le asigurăm toate condițiile pentru a se bucura de sport, iar cei care doresc să obțină și performanțe”, a declarat primarul Ghimbavului.

De altfel, Ghimbavul este una dintre cele mai „tinere” localități din județul Brașov. Conform Recensământului Populației din anul 2021, Ghimbavul avea 7.208 de locuitori, din care 1.725 aveau la data de 1 decembrie sub 19 ani, reprezentând 23,93% din populație.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.