Musica Barcensis revine în bisericile fortificate din Țara Bârsei. Programul complet al festivalului

Pasionații de muzica sunt așteptați și în acest an în bisericile fortificate din Țara Bârsei, la concertele desfășurate în cadrul Festivalului Musica Barcensis. Evenimentul a ajuns la a 15-a ediție și a crescut de la an la an, la ediția anterioară atingând maximul în ceea ce privește audiența: o medie de 300 de persoane la fiecare concert. Și ediția din acest an, una aniversară, se anunță una de succes: 9 concerte în perioada 30 iunie- 1 septembrie, 100 de artiști consacrați sau tineri aspiranți din Olanda, Germania, Argentina și România și o excursie muzicală la orgi din sate pitorești de pe firul Oltului.

Participarea la evenimentele incluse în agenda festivalului este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Muzică din manuscrise vechi alături de experimente muzicale world-fusion

„Conceptul artistic al festivalului caută confluențele muzicale între artiști și public în sate din jurul Brașovului, valorificând patrimoniul bisericilor evanghelice fortificate. Acustica deosebită a acestora, spațiile gotice sau clasiciste, curțile interioare și zidurile de apărare – toate compun un cadru care  conferă  armonie și inspirație celor care participă la aceste concerte, muzicieni și public, deopotrivă. Muzică din manuscrise vechi alături de experimente muzicale world-fusion vor fi prezentate în concerte indoor și în aer liber”, promit reprezentanții Asociației Forum Arte, organizator al festivalului.

Festivalul Musica Barcensis este organizat de Fundația Forum ARTE, Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Brașov, Bisericile Evanghelice C.A. din Bartolomeu, Prejmer, Ghimbav, Sânpetru, Hărman, Hălchiu, Codlea, Cristian. Parteneri ai evenimentului sunt Consiliul Județean Brașov (care a cofinanțat evenimentul cu suma de 60.000 de lei, prin Ghidul de finanțare a proiectelor culturale), Primăria Comunei Feldioara, Primăria Municipiului Codlea, Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov, Universitatea Transilvania Brașov- Facultatea de Muzică. Bugetul festivalului este completat cu ajutorul sponsorilor SIKA, NBHX Rolem,  Einschenk – Instrumente Muzicale.

Programul complet al Festivalului Musica Barcensis:

  • 29 Iunie – Excursie muzicală – PE FIRUL OLTULUI – Ghizi muzicali Ursula & Kurt Philippi;
  • 7 Iulie – Bartolomeu – 17:00 – Deschiderea festivalului – Corul CON SPIRITO, dirijori Kenneth Tucker, Maria Rusu, George Stamate (Cluj Napoca);
  • 14 Iulie – Prejmer – 17:00 – BACH ENSEMBLE & CAPELLA CORONENSIS, dirijor  Steffen Schlandt (Brașov);
  • 21 Iulie – Ghimbav – 17:00 – Ansamblul  MNÉMOSYNE (Olanda/România);
  • 28 Iulie – Sânpetru – 17:00 – TRIO ALLEGRIA (România);
  • 4 August – Feldioara – 18:00 – Recital world fusion  BERTI BARBERA & MARIANO CASTRO (România/Argentina);
  • 11 August – Hărman – ora 17:00 – ANSAMBLUL DE MUZICĂ VECHE CODEX (Miercurea Ciuc);
  • 18 August – Hălchiu – 17:00 – ORCHESTRA DE CAMERĂ BAMBERG, dirijor Wilhelm Schmidts (Germania);
  • 25 August – Codlea – ora 17:00 – Medalion Enescu – ANSAMBLUL SONUS COLORUM coordonator: lect. dr. Mihaela Gina Pavel  (Brașov);
  • 1 Septembrie – Cristian – ora 17:00  Duo orgă și saxofon – VOLKER JAEKEL & GERT ANKLAM (Germania).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.