Strada Lungă din Brașov a intrat în lucrări. Din 1 iulie vor fi modificate traseele mai multor linii RATBV

Din 25 iunie au început lucrările de amenajare a benzilor dedicate mijloacelor de transport în comun de pe traseul liniei 5 (Poienelor – Municipal), prima arteră la care se lucrează fiind strada Lungă.

Primele lucrări se execută  de la intersecția strada Lungă – Calea Făgărașului spre intersecția cu str. Memorandului. Constructorul a început reparațiile trotuarului dintre str. Carierei și str. Memorandului, lucrare inclusă în acest proiect, iar din 26 iulie este programată începerea lucrărilor la carosabil.

„Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a lucrărilor, etapizat, se va restricționa traficul pe prima bandă a străzii Lungă. Totodată, facem un apel la deținătorii de autoturisme care locuiesc pe str. Lungă să evite parcarea mașinilor în zona de execuție a lucrărilor”, au anunțat reprezentanții Primăriei Brașov.

Odată cu începerea acestor lucrări, circulația transportului în comun și a autocarelor, din direcția centru în direcția Bartolomeu, care acum se desfășoară pe strada Lungă, va fi deviată pe str. De Mijloc. Pe noul traseu vor circula autobuzele de pe liniile A1, 5, 14, 20B, 24, 28 și vor opri în patru stații:

  • între intersecția străzii De Mijloc cu străzile Bisericii Române și Nicopole,
  • imediat după intersecția str. De Mijloc cu str. Școlii,
  • după intersecția cu str. Morii,
  • după intersecția cu str. Câmpului.

În funcție de complexitatea lucrărilor de amenajare a noilor stații, obiectivul municipalității brașovene este ca autobuzele să circule pe str. De Mijloc începând cu data de 1 iulie.

„Aceste amenajări, deși au un caracter deocamdată provizoriu, sunt prevăzute în proiectul Calea Verde; astfel că ele vor deveni definitive odată cu realizarea proiectului Calea Verde”, au mai anunțat reprezentanți Primăriei Brașov.

Cum vor arăta benzile dedicate pentru autobuze

Cele trei benzi dedicate ce vor acoperi traseul linei 5, în ambele sensuri, vor face legătura între terminalul Poienelor și cel de la Stadionul Municipal. De asemenea, va fi amenajată o buclă pe Bulevardul Victoriei, care va asigura legătura cu gara.

Lungimea traseului benzilor dedicate, cumulată pentru cele 3 trasee, este de aproximativ 12,68 km. Lățimea benzilor dedicate este de la 3,5 metri pe anumite tronsoane, până la 4,5 m, în funcție de specificul fiecărei artere de circulație pe care vor fi făcute aceste amenajări.

Amenajarea benzilor dedicate se va realiza pe carosabilul existent, prin frezarea pe o lățime de 3,5 – 4,5 metri și o adâncime de 4-6 cm a asfaltului existent și așternerea pe o suprafață de 49.475 mp a unui covor asfaltic nou. Marcajele rutiere se vor reface pe o lungime totală, cumulată, de 39 de km, cu vopsea reflectorizantă.

Se vor reabilita trotuarele adiacente traseului benzilor, în zonele afectate de fisuri, tasări, văluriri.

În zonele de intersecție cu străzile secundare sau la intrarea și ieșirea din sensurile giratorii, benzile dedicate vor fi colorate și marcate cu mesajul internațional „BUS Only” (Doar pentru autobuz). De asemenea, separarea benzilor dedicate se va face, în funcție de posibilitățile din fiecare zonă de pe traseu, prin benzi rezonatoare sau semisfere de cauciuc.

Amenajarea acestor benzi este realizată de către asocierea dintre RS Activ și Comprest, valoarea lucrărilor fiind de 11,6 milioane de lei, având ca termen de execuție 8 luni.

Traseele destinate circulației transportului public pentru care se amenajează benzi dedicate:

1. Sensul Astra – Bartolomeu: terminal transport public Poienelor – Calea București – Str. Toamnei – B-dul M. Kogălniceanu – Str. Iuliu Maniu – Str. N. Iorga – Str. Lungă – Calea Făgărașului – terminalul de transport public Bartolomeu (Stadion Municipal);

2. Sensul Bartolomeu – Astra: Calea Făgărașului – Str. Lungă – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – Calea București – terminal transport public Poienelor

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.