Moment de reculegere în memoria primului primar postdecembrist al Brașovului, în plenul Consiliului Local Brașov

Primul primar al Brașovului de după Revoluția din 1989, profesorul universitar Corneliu Sălăjan a fost comemorat în ședința de plen a Consiliului Local Brașov din 25 iulie, care a trecut la cele sfinte la începutul acestei luni. Astfel, înainte de a-și începe disputele în plenul de joi, consilierii locali au ținut un moment de reculegere în memoria edilului care a condus Brașovul până în luna august a anului 1990.

El a fost numit primar al Brașovului imediat după Revoluția din 1989 de către primul consiliul local provizoriu. Corneliu Sălăjan, doctor inginer al Universității Transilvania din Brașov, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Brașov în luna iulie a anului 2020.

Pe de altă parte, tot la începutul ședinței de plen a Consiliului Local Brașov au primit diploma de „Cetățean de Onoare al Municipiului Brașov” actrița Nora Vlad, luptătorii anticomuniști Laszlo Huba-Elod, Gheorghe Neghină și Florentin Tache, artistului Arnulf Einschenk. De asemenea, distincția a fost acordată post mortem actorului Marius Cisar și medicului Florin Nicolae Olteanu, fostul șef al Ambulanței Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.