O singură noapte cu mai mult hidrogen sulfurat în Brașov, în luna iunie. Acest gaz produce disconfort olfactiv

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Brașov a monitorizat și în iunie calitatea aerului din Brașov, cu ajutorul laboratorului mobil care a a fost pus în funcțiune în toamna anului trecut. Acesta a fost amplasat și luna trecută în Triaj, în zona terminalului RATBV și a măsurat concentrațiile de pulberi în suspensie (praf), hidrogen sulfurat (care produce disconfort olfactiv) și alte substanțe și gaze ce pot avea un impact negativ asupra mediului.

Conform raportului de monitorizare pentru luna trecută, în perioada 1 – 30 iunie a fost înregistrată o singură depășire a concentrației minime admise de hidrogen sulfurat, în data de 30 iunie, ora 03.30. Pentru determinarea concentrație de hidrogen sulfurat în atmosferă au fost prelevate 1.250 de probe.

În ceea ce privește pulberile în suspensie și celelalte substanțe monitorizate, nu au fost constatate depășiri.

Aer curat și la Victoria

Laboratorul mobil al APM Brașov a fost folosit și pentru monitorizarea calității aerului în orașul Victoria, unde, la fel, sunt probleme cu mirosurile. Nici în acest oraș, în urma monitorizărilor, nu au fost identificate poluări ale aerului. Cu toate acestea, oamenii se plâng că, de multe ori, aerul din oraș este irespirabil. De altfel, zilele trecute, locuitorii din Victoria au protestat în fața unei fabrici din domeniul industriei chimice din oraș, de unde ei spun că vine în localitate mirosul insuportabil.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.