Dig cu senzori pentru protejarea cartierului Stupini de inundații. În ce stadiu este proiectul

Administrația Bazinală Olt (care are în administrare cursurile de apă din județul Brașov) va implementa o soluție de ultimă generație pentru a proteja cartierul Stupini din Brașov de inundații: un dig cu senzori pe malurile pârâului Ghimbășel. Proiectul este în acest moment în etapa obținerii acordului de mediu din partea Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Brașov, astfel că va mai dura până când vor începe efectiv lucrările.

Pentru protejarea cartierului de inundații a fost realizat un dig cu o lungime de 14,18 km în anul 1988, iar prin proiectul pentru care a fost solicitat acordul APM Brașov urmează ca acesta să fie supraînălțat și consolidat. În plus, pe toată lungimea digului, în proiect este prevăzută instalarea unui sistem de monitorizare a digului (tasări, degradări etc.) format din senzori și fibră optică. Valoarea investiției este estimată la 50.678.548 lei cu TVA, iar din documentația depusă la APM Brașov nu rezultă care va fi sursa de finanațare.

Cartierul Stupini din Brașov a fost afectat de-a lungul timpului de mai multe inundații, ultima produsă în anul 2021. Atunci au fost inundate numeroase gospodării, porțiuni de drum și alte amenajări, iar valoarea pagubelor a depășit suma de 372.000 de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.