JO 2024: România, aur în proba-regină a canotajului feminin după 20 de ani

Echipajul feminin de 8 rame cu cârmaci al României a câştigat un nou titlu olimpic la canotaj, în această dimineaţă, la Paris. Echipa alcătuită din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi cârmaciul Victoria Petreanu a trecut cu peste o barcă în faţa echipajelor Canadei şi Marii Britanii, menţinându-şi astfel, titlul mondial şi european.

Românele au încheiat cursa cu un timp de 5:54:39, după ce a a dominat autoritar de la început până la sfârșit. Aceasta este prima medalie de aur pentru barca de 8+1 a României, după 20 de ani!

Per total, în proba de 8+1 este a zecea medalie pentru România, a patra de aur, după succesele consecutive de la Atlanta 1996, Sydney 2000 și Atena 2004. Argintul a fost câștigat la Los Angeles 1984, Seoul 1988 și Barcelona 1992, bronzul la Moscova 1980, Beijing 2008 și Rio 2016.

Cu excepţia cârmaciului, toate sportivele au dublat şi în alte probe

Echipa României la Paris este alcătuită din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Victoria Petreanu. Cu excepţia cârmaciului Victoriei Petreanu, celelalte sportive au evoluat şi în alte probe, la aceste jocuri olimpice: Ancuţa Bodnar și Simona Radiş au cucerit medalia de argint la dublu vâsle, Roxana Anghel și Ioana Vrînceanu le-au imitat o zi mai târziu la dublu rame, iar Magdalena Rusu, Maria Lehaci, Adriana Adam și Amalia Bereş au încheiat pe locul 4, la o diferență frustrantă, finala de la 4 rame.

Pentru delegaţia de canotaj a României la Paris 2024, aceasta este cea de a doua medalie de aur din cele cinci obţinute până acum şi urmează finala A similară a băieţilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.