Moartea rațelor pe lacul de acumulare de la Voila rămâne o enigmă. Apa nu a fost poluată

Cauza morții unor rațe în zona barajului de la Voila nu a fost, încă, elucidată. Deocamdată a fost eliminată o ipoteză, cea a posibilei morți cauzate de poluarea apelor din lacul de acumulare. de la Voila Astfel, miercuri, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov, Mihai Uță, ne-a declarat că au fost luate probe de apă din lacul de acumulare de la Voila, iar în urma analizării acestora a rezultat că apa nu este poluată. Singura problemă în această zonă a fost nivelul scăzut al oxigenului în apă.

„A fost constat un nivel scăzut al oxigenului în apă, însă nu atât de mare încât să afecteze viața subacvatică. În zonă nu au fost găsiți pești morți”, a declarat Uță.

Pe de altă parte, directorul Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv, a menționat că încă nu a fost finalizată analizarea probelor prelevate de la rațele găsite moarte pe lacul de acumulare.

Precizăm că în 1 iulie, pe rețelele de socializare a fost distribuită o postare prin care era anunțat un „dezastru ecologic la hidrocentrala la Voila” unde ar fi „sute de rațe moarte pe apă”. La fața locului au mers reprezentanți ai Gărzii de Mediu Brașov, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, dar și primarul comunei Voila, acesta din urmă afirmând că cele câteva sute de rațe erau „șase – șapte”.

1 Trackback / Pingback

  1. Cauza morții rațelor de la barajul Voila rămâne, deocamdată, necunoscută – Bună Ziua Făgăraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.