VIDEO. Lupii încep să își facă de cap în Poiana Brașov. Câte exemplare sunt și câte ar trebui să fie în Pădurile Brașovului

Carnivorele mari, mai exact urșii și lupii, prosperă în Pădurile Brașovului. Urșii sunt deja de 4 – 5 ori mai mulți, iar „din urmă” vin lupii, care, încet – încet își fac simțită prezența. Un prim semnal a fost tras în luna martie, când un lup a urmărit un biciclist pe Drumul Poienii.

În 6 august, în timpul nopții, lupii și-au făcut apariția în Poiana Brașov, în curtea unui agent economic, de unde, din filmare, ei par a fi luat un cățel.

Numărul lupilor este destul de mare în pădurile din jurul Brașovului, reprezentanții Regiei Publice Locale a Pădurilor Brașov estimând că sunt 20 de exemplare, care formează 3 haiticuri.

„În mod normal, în fondul forestier pe care îl administrăm, ar trebui să fie 6 exemplare. Numărul mare de lupi ne indică faptul că în păduri sunt multe cervide, o sursă importantă de hrană pentru ei”, a explicat directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu.

Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A. administrează suprafaţa de 14.647,1 ha fond forestier – proprietate publică a Municipiului Braşov (din care 14.268,1 ha pădure, iar diferenţa de 379,0 ha sunt alte terenuri fără vegetaţie forestieră).

Suprafaţa administrată de regie este amplasată în principal în imediata vecinătate a Municipiului Brașov, în masivele Postăvarul și Piatra Mare, dar și în Masivul Ciucaș, în bazinul râului Târlung, pe versanții Munților Gârbovei și pe versantul estic al Munților Perșani, în totalitate pe teritoriul administrativ al judeţului Braşov.

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO. Lupii încep să își facă de cap în Poiana Brașov. Câte exemplare sunt și câte ar trebui să fie în Pădurile Brașovului - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.