Compania Apa Brașov a obținut o finanțare nerambursabilă de peste 12 milioane de lei, pentru pregătirea unor investiții de peste 1,3 miliarde de lei

După ce a obținut o finanțare nerambursabilă în valoare de peste 1,3 miliarde de lei  pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din 12 localități din județul Brașov, Compania Apa Brașov a început să pregătească documentațiile tehnice, tot printr-un proiect finanțat din fonduri europene.

Astfel, prin proiectul „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Brașov/Regiunea Centru”, cu o valoare totală de  15.387.989,97 lei cu TVA, din care 12.801.772 lei sunt fonduri nerambursabile, operatorul regional de apă va contracta o firmă de specialitate pentru a pregăti o serie de documentații tehnice, de care este nevoie pentru începerea lucrărilor.

„Este un program de investiții foarte mare și niciun operator nu poate realiza de unul singur etapa de documentație. Este nevoie de firme care au specialiști în toate domeniile pentru a produce astfel de documente”, a explicat directorul de programe externe al Companiei Apa Braşov, Doru Șoptărean.

Prin contractul de asistență tehnică, firma de specialitate va face demersurile pentru obținerea avizelor și autorizațiilor, va acorda sprijin pentru pregătirea documentațiilor pentru atribuirea contractelor de lucrări și va monitoriza implementarea proiectului.

Prin „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Brașov/Regiunea Centru – etapa a II-a”, finanțat prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027, vor fi realizate lucrări de modernizare și extindere a rețelelor în municipiile Brașov, Codlea şi Săcele, orașele Ghimbav şi Rupea, precum și în comunele Bod, Feldioara, Hălchiu, Hărman, Hoghiz, Prejmer şi Sânpetru. Programul de investiții trebuie finalizat până în 31 decembrie 2027. Valoarea totală a proiectului este de 1.306.153.548 lei cu TVA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.