Salvatorii montani din Predeal și Râșnov, preluați de Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Brașov. Ei vor beneficia de o serie de indemnizații

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Brașov din subordinea Consiliului Județean Brașov a preluat activitatea de salvare montană din Predeal și Râșnov, care, până acum era asigurată cu ajutorul unor servicii locale. Odată cu extinderea ariei de acoperire, angajații serviciului aflat în subordinea Consiliului Județean Brașov ar urma să beneficieze de o serie de indemnizații, astfel încât aceștia să își poată desfășura activitatea în condiții optime.

Cuantumul indemnizațiilor de care vor beneficia salvatorii montani va fi supus aprobării Consiliului Județean Brașov în ședința de plen din 26 septembrie.

Printre altele, salvatorii montani vor beneficia de idemnizații de periculozitate pentru intervenții (160 lei/acțiune) sau patrulare (100 lei pentru ziua de patrulare în zilele nelucrătoare), dar și de indemnizații de hrană (70 de lei pentru ziua de intervenție, patrulare sau asigurarea asistenței la acțiunile de masă). De asemenea, cei care sunt „mobilizați” pentru 16 sau 24 de ore (pentru a interveni în cazul apariției unor incidente) vor primi indemnizații de 130 sau 190 de lei. Nu în ultimul rând, se vor plăti și indemnizații pentru asistența pe pârtiile de schi (80 de lei de persoană), indemnizații pentru participarea la evenimentele de masă (120 de lei sau 160 de lei, în funcție de numărul de ore în care desfășoară această activitate), dar și indemnizații de acordare a asistenței medicale (24 lei sau 40 de lei, în funcție de timpul alocat intervenției).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.