350 de alergători vor lua startul, sâmbătă, la crosul nocturn Brașov Marathon Night Challenge

Competiția de alergare montan, aflată la a doua ediție, propune un traseu iubit de către alergători, dar într-un cadru atipic: întreaga alergare se va desfășura noaptea, la lumina frontalei

Cea de-a doua ediție a concursului nocturn de alergare montană Brașov Marathon Night Challenge se va desfășura sâmbătă, 5 Octombrie, pe potecile de pe Tâmpa. Evenimentul își propune să ofere participanților o experiență inedită, întreaga alergare desfășurându-se într-un cadru nocturn, la lumina frontalei, continuând astfel tradiția începută în anul precedent.

Conform organizatorilor, singura proba a competiției, crosul de 7.5km și 360m+ diferență de nivel va avea la start aproximativ 350 de alergători pregătiți să accepte o provocare aparte: alergarea pe timp de noapte, la lumina frontalei.

Începând cu ora 14:00, zona expozițională situată pe Aleea Tiberiu Brediceanu va fi deschisă publicului. Participanții vor avea posibilitatea de a-și ridica kit-urile de participare și de a interacționa cu organizatorii, partenerii și sponsorii prezenți în cadrul standurilor amenajate special pentru acest eveniment.

Startul competiției va fi dat la ora 20:15, alergătorii fiind grupați în serii de câte 10 participanți, cu un interval de 1 minut între fiecare grupă. Acest sistem atipic a fost adoptat în vederea neaglomerării zonei Serpentinelor în timpul competiției, dar și pentru a spori competivitatea alergătorilor, aceștia afându-și poziția în clasament abia la finalul competiției.

Traseul are o lungime de 7,5 km și o diferență de nivel de 360m+, iar timpul limita de completare a traseului este de 2h. Punctele de alimentare și hidratare se află în Șaua Tâmpei și în zona de Start/Finish de pe Aleea Tiberiu Brediceanu. Cei aproximativ 80 voluntari vor acoperi întreaga zonă de desfășurare a competiției pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului și respectarea strictă a traseului.

Un aspect important al acestui eveniment este acela că nu vor exista restricții de circulație, facilitând astfel desfășurarea activităților obișnuite ale locuitorilor orașului, fără a compromite experiența competițională.

Prima ediție a Brașov Marathon Night Challenge s-a desfășurat în 2023 și a reunit aproximativ 200 de participanți, toți având vârsta minimă de 16 ani.

Brașov Marathon Night Challenge se distinge prin natura sa atipică, oferind o cursă desfășurată pe timp de noapte, într-un cadru inedit. Acest eveniment reprezintă o provocare pentru participanți, îmbinând exigențele alergării montane cu frumusețea și unicitatea Brașovului în lumina nocturnă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.