Admitere în clasa a IX-a. Cele mai bune licee din Brașov, după media de admitere

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a finalizat repartizarea în clasa a IX-a a elevilor care au absolvit clasa a VIII-a și au susținut Evaluarea Națională. Potrivit unei situații sintetice transmise de IȘJ, elevii cu cele mai mari note au fost repartizați la specializările de Științe ale naturii și Matematică-Informatică, și în acest an, primele în top fiind Colegiul Național ”Andrei Șaguna” și Colegiul Național ”Dr. Iona Meșotă”, care au reușit să își atragă elevii cu media 10 la Evaluarea Națională, din județul Brașov.

Ultima medie de intrare la liceu a fost, în acest an, 6,85, mai mare față de anul trecut, când ultima medie cu care un elev a fost repartizat în clasa a IX-a a fost 5,87, după cum a precizat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov.

”Candidații admiși în această etapă vor trebui să își depună dosarele începând de mâine, 24 iulie, până în 29 iulie, la unitatea de învățământ unde au fost admiși, după un program stabilit de acestea”, a precizat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov.

Elevii de 10 au ajuns la ”Șaguna” și ”Meșotă”

Dacă anul trecut, la Evaluarea Națională în județul Brașov cea mai amare medie a fost 9,95, elevul respectiv ajungând într-una din clasele cu specializare Științele naturii bilingv română-engleză de la Colegiul Național ”Dr. Ioan Meșotă”, în acest an, au fost patru elevi cu media maximă, repartizați la unitățile de învățământ din municipiu.

Doi dintre candidații cu media 10 au ajuns la Colegiul Național ”Andrei Șaguna” – unul la specializarea Științele naturii, altul la Matematică-Informatică, iar la Colegiul Național ”Dr. Iona Meșotă”, tot la Științele naturii.

Anii trecuți, când au fost elevi cu media 10, situația s-a prezentat invers.

De altfel, cele două colegii și-au atras, și în acest an, absolvenții de gimnaziu cu cele mai mari medii la Evaluarea națională. De exemplu, la ”Șaguna”, la una dintre clasele cu specializare de Științele naturii au intrat elevi cu medii între 10.00 și 9.70, iar la o clasă de Matematică-informatică, elevi cu medii între 10 și 9,35. La ”Meșotă”, la o clasă de Științele naturii s-a intrat cu medii între 10.00 și 9,65.

La clasele cu profil Umanist s-a intrat cu maxim 9,9

Dacă și în acest an, elevii cu cele mai bune medii au optat pentru profilul Real, profilul umanist s-a intrat cu maxim 9,9. Clasele de Științe sociale și Filologie de la ”Șaguna”, respectiv ”Meșotă”, mediile de admitere au fost cuprinse între 9,9 – 9.35, respectiv 9.77 – 9,22.

De asemenea, la Colegiul Național Unirea, la clasa de Științe sociale s-a intrat cu medii între 9,47 și 9,02, iar la cele de Filologie în spaniolă sau franceză, cu medii între 9,75 și 8,97.

Colegiul Național ”Emil Racoviță” are și el o clasă cu predată bilingvă, română și engleză, cu specializarea Științe sociale. Aici mediile de admitere au fost cuprinse între 9,2 și 8,65.

La profilul de Servicii s-a intrat cu maxim 9,55

La profilul de Servicii, în schimb, mediile au fost ceva mai joase. De exemplu, la Colegiul Economic ”Andrei Bârseanu”, la specializarea Economic s-a intrat cu medii între 9,55 și 8,25, iar la specializarea de Comerț, cu medii între 8,5 și 8,35. La Turism și alimentație publică, mediile de admitere au fost între 8,5 și 8,15.

O sinteză a mediilor de admitere în clasa a IX-a la fiecare unitate de învățământ în parte găsiți AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.