În perioada următoare, pe platformele de depozitare a deşeurilor menajere din tot oraşul vor ajunge 600 de containere noi, unele urmând a fi folosite pentru înlocuirea celor necorespunzătoare, iar altele pentru suplimentarea capacităţii de preluare. Un container costă aproximativ 300 de euro şi este livrat demontat, astfel că, înainte a fi dus pe teren, containerul trebuie asamblat. Decizia de înlocuire sau suplimentare a containerelor de pe platform vine după ce primarul Brașovului i-a chemat la „raport“ pe cei doi operatori de salubritate din oraș, cerându-le să se preocupe mai mult de curățenia din oraș, având în vedere că cetățenii s-au plans în ultima vreme pe această temă.
Primele containere noi au ajuns în Răcădău, Astra și în Centru
Până în 1 octombrie operatorii de salubritate au instalat în cartierul Răcădau 25 containere noi la 10 platforme. Unde se depune foarte mult gunoi au fost suplimentate containerele, iar în alte zone din cartier au fost înlocuite cele stricate. De exemplu, la o platformă din acest cartier, s-a ajuns ca acum să fie 11 containere. Tot săptămâna trecută, în cartierul Astra au fost aduse 25 de containere noi la 13 platforme, iar în Centru 8 containere noi la 2 platforme.
Reprezentanţii municipalităţii braşovene au anunţat că în cursul acestei săptămâni vor mai fi duse în cartierul Astra 40 de containere noi, în Răcădău – 10, iar în centru alte 10.
În total, pentru perioada următoare, operatorii de salubritate promit că vor aduce 600 de containere noi.
Operatorii de salubritate promit că nu vor mai lăsa „zeama de gunoi“ în urmă
Operatorii de salubritate au anunţat, de asemenea, că au mai adus două „gunoiere“ cu sistem de compactare, pentru a fi crescută frecvenţa de ridicare, dar şi pentru a se evita problemele cu scurgerile de levigat.
„Operatorii de salubritate ne-au asigurat că în acest moment toate autospecialele utilizate sunt moderne şi au sistemul de compactare etanşeizat, astfel că nu vor mai apărea probleme cu levigatul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.
Tot de săptămâna trecută, operatorii de pe autospeciale și-au asumat obligaţia să cureţe în interiorul şi în jurul platformei. Dacă pe platformă şi în jur aceştia observă deşeuri depozitate accidental, ei trebuie să anunţe conducerea operatorului, urmând ca în aceeaşi zi acesta să trimită o echipă specială pentru curăţarea zone de deşeurile depozitate accidental.
„Le-am cerut celor doi operatori ca până la încheiere lunii curăţeniei (4 noiembrie – n.r.) toate platformele de depozitare a deşeurilor şi zonele din jurul acestora să fie igienizate. De asemenea firmele care se ocupă de ridicarea deşeurilor menajere trebuie să aibă containere suficiente şi în stare bună, iar ridicarea trebuie să se facă conform graficului, astfel încât să nu mai dea «gunoiul pe afară». Până în prezent cei doi operatori au respectat planul de măsuri stabilit cu noi şi sper să o facă şi în continuare. În acest sens am cerut Poliţiei Locale şi şi inspectorilor din Primărie să monitorizeze modul în care se derulează această activitate în Braşov”, a declarat primarul George Scripcaru.
Fii primul care comentează