„Luna curăţeniei“ începe din 9 martie, la Braşov

Având în vedere că vremea s-a îmbunătăţit deja şi temperaturile permit acest lucru, Primăria vrea să pornească activităţile de „Luna curăţeniei“, în zilele următoare. Serviciul de salubrizare din Primăria Braşov, Politia Locală, dar şi cei doi operatori de salubritate au fost informaţi deja despre începerea campaniei, pe 9 martie, a declarat primarul George Scripcaru.

„Având în vedere să anul acesta sărbătorile pascale sunt destul de devreme, vrem să fructificăm pe cât posibil, această perioadă de vreme bună şi să începem curăţenia. Cred că în două sau trei zile vom finaliza toate detaliile şi îi vom anunţa pe cetăţeni, astfel încât fiecare dintre ei să îşi programeze curăţenia de primăvară”, a declarat primarul.

Lucrurile inutile de care cetăţenii vor să scape pot fi depozitate în zona punctelor de colectare

Curăţenie de primăvară va cuprinde tot municipiul, de la intrările în oraş, la toate zonele din cartiere, în baza unui grafic de intervenţie. Întâi vor fi curîţate străzile şi pietonalele, iar apoi pe spaţiile verzi. Deşeurile rezultate ca urmare a activităţilor de salubrizare vor fi depozitate lângă punctele de colectare a deşeurilor menajere, cât mai compact, urmând ca acestea să fie transportate de către operatorii împuterniciţi de către Primăria Municipiului Braşov. Totodată, toţi cetăţenii care doresc să renunţe la obiectele casnice care nu mai prezintă utilitate sau fac curăţenie generală şi doresc să se dispenseze de lucruri nefolositoare, altele decât deşeuri menajere, o pot face în locuri special amenajate la platformele de gunoi sau în containere de 8 m.c., de culoare portocalie, dispuse pe domeniul public, începând cu data de 11 martie.

Număr de dispecerat, pentru ridicarea deşeurilor de mari dimensiuni

Pentru situaţiile când deşeurile rezultate în urma curăţeniei de primăvară nu pot fi depozitate în aceste containere, cetăţenii sunt rugaţi să comunice telefonic adresa la Serviciul Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire în vederea ridicării, la numerele de telefon: 0268/405000, int: 127, 253, 254 sau la Dispeceratul Primăriei Braşov tel. 0268/405000. Societăţile de salubrizare cu care Municipalitatea are contract vor asigura transportul deşeurilor rezultate în urma efectuării curăţeniei de primăvară.

De asemenea, asociaţiile de proprietari pot solicita Serviciului Amenajare Zone de Agrement (0268/405.000, int. 188, 195, 198) intervenţia pentru toaletarea arborilor şi arbuţtilor de pe domeniul public. Tot în „Luna curăţeniei“ Braşovul va desfăşura şi în acest an campania „Cea mai frumoasă grădină din cartier“, invitându-i pe braşoveni să îşi modeleze cât mai frumos zonele verzi din jurul blocurilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.