Brașovul va avea o nouă creșă pe strada Apollo. Investiția se ridică la peste 10,2 milioane de lei

În municipiul Brașov se va construi o nouă creșă, care va avea 80 de locuri. Creșa se va afla pe strada Apollo f.n, iar investiția este estimată la 10,213 milioane lei cu TVA inclus.  Serviciul Public Administrarea Creșe, în calitate de lider de proiect și Primăria Brașov vor depune o aplicație pentru a obține o finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – Axa 5. Această finanțare se va ridica la 2,23 milioane lei cu TVA inclus, restul de 7,410 milioane lei, reprezentînd cheltuieli neeligibile, plus 57.210 lei, reprezentînd cofinanţarea proiectului urmând să fie asigurate de la bugetul local. 

Viitoarea creşă de pe strada Apollo va avea 80 de locuri şi se va ridica în regim tehnic cu subsol, parter şi un etaj. În cadrul proiectului va fi construită o clădire nouă, care va avea la subsol o bucătărie, cu magaziile specifice, pe categorii de alimente, biberonerie (numită şi „bucătărie de lapte“, adică o încăpere specială pentru pregătirea hranei bebeluşilor – n.m.), spălătorie, uscătorie, călătorie, magazie de întreţinere, grupuri sanitare, duşuri şi vestiare pentru personal, spaţii de depozitare şi cameră tehnică. La parter vor fi camere pentru desfăşurarea activităţilor specifice diferitelor grupe de vârste, dormitoare, grupuri sanitare, spaţiu pentru depozitare material didactic, sală pentru activităţi senzoriale, cabinet medical, izolator, vestiare, oficii, spaţii de depozitare, acces primire şi biroul şefului de creşă. 

La etaj vor fi birouri, secretariatul, casieria, grupuri sanitare, vestiare, un atelier de întreţinere, magazie de scule, croitorie, sală pentru formarea profesională şi protecţia muncii, sală de şedinţe, un depozit material didactic, sală pentru întîlnirea cu părinţii şi arhiva.  

Etajul va avea o suprafaţă utilă de 953,41 metri pătraţi. Activităţile de la etaj sunt neeligibile, astfel că şi cheltuielile rezultînd din realizarea lor vor fi acoperite de la bugetul local.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.