Colectivul de 15 artişti naţionali şi internaţionali aduce la un loc peste 30 de lucrări de mixed media, instalații luminoase, sculpturi din lemn, rășină, metal, picturi, obiecte din ceramică și material textil, animație și video mapping, toate lucrările având ca sursă de inspirație motivele estetice ale culturilor preistorice româneşti: Hamangia și Cucuteni. Lucrăriel vor putea fi admirate la NeoNlitic (http://neonlitic.ro/), o expoziție organizată de atelierul Wood Be Nice (http://woodbenice.ro/), între 3 – 17 noiembrie în Braşov, la Visssual (Strada Fabricii).
Proiectul ce a constat în două documentări pe teren și întâlniri de lucru și 4 workshopuri destinate networkingului activ, între creatori, artişti, arheologi, makeri şi persoane implicate în industriile creative şi culturale, aduce în atenţia publicului braşovean și expoziţia itinerantă NeoNlitic, căreia sute de vizitatori i-au trecut pragul în Bucureşti, la Institutul Cultural Român.
În cadrul NeoNlitic expun: Daniel Loagăr și Andrei Cornea (fondatori Wood Be Nice și inițiatorii proiectului) și artiștii invitați: Sasha Meret (US), Andreea Toma, Irina Maria, Raluca Bajenaru, Marius Gheorghe, Marian Codrea, Beaver, Roxana Tomescu, Lucian Simion, Alexandru Claudiu Maxim, Gabriel Marin, Misha Diaconu, Evghenia Gritscu (UKR).
Vernisajul expoziţiei va avea loc la Visssual, sâmbătă, pe 3 noiembrie, începând cu orele 19.00 iar co-organizator este Depoul de Artă.
Expoziția NeoNlitic este curatoriată de Mihaela Ion, manager cultural cu o experiență de peste 12 ani în domeniul industriilor creative şi culturale internaţionale, fondatoare a proiectelor Revista Atelierul și Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs.
NeoNlitic poate fi vizionată, în mod gratuit, în perioada 3 – 17 noiembrie, între orele 16.00-20.00 în timpul săptămânii și între 10:00 – 20:00 în weekend.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Fii primul care comentează