FOTO. Cum a fost decorat Brașovul pentru de Amural. Oragnizatorii promit pentru astăzi o proiecție impresionantă pe clădirea Colegiului Andrei Șaguna

Joi seara a început cea de-a 5-a ediție a Festivalului Amural, care se va încheia duminică. Prima seară a fost una „de încălzire”, în care au apărut proiecțiile pe clădirile de După Ziduri.

În seara asta este anunțat un show impresionant la Colegiul Național Andrei Șaguna:  cea mai mare proiecție de video-mapping arhitectural din Brașov, pe fațada colegiului – lucrarea Memories semnată de Laszlo Bordos (Bordos.Artworks).

 Pentru a pregăti terenul pentru acest moment de apogeu al festivalului în deschidere vor cânta Robin and the Backstabbers într-un concert audio-vizual alături de studioul de video-mapping Aural Eye și formația locală Fusion Core. 

Ce au mai pregătit organizatorii 

Cel mai activ loc din festival este Visssual – hub-ul cultural al Asociației Amural, aflat pe strada Fabricii. Aici sunt programate dezbateri alături de Inclusiv, Fundația Friend for Friends și artiștii din festival. La etaj, One Night Gallery își unește forțele cu PosterJam pentru o expoziție de design postere din toată lumea. „Ni se adaugă și campania #EUandME pentru care se deschide în premieră Grădina Visssual, aflată tot pe strada Fabricii”, au anunțat organizatorii.

Curtea Bibliotecii Județene a fost transformată în scena Visual Poetry – poezie, muzică live, instalații și proiecții pe clădirea Bibliotecii. 

Turnul Alb găzduiește expoziția de instalații White Elevator curatoriată de studioul RIZI cu exponate ale studenților de la CINETic, UBB și artiști independenți.

Turnul Negru devine Black Elevator – un tunel vertical de pictură și lumină. În poiana de la baza Turnului este amenajată scena principală, locul unde DJ și VJ din Germania, Spania, Brazilia, Marea Britanie, Republica Moldova și desigur România aduc spectacolele lor audio-vizuale. 

La Centrul Multicultural al Universității Transilvania, Andreas Lutz a adus din Germania o instalație din mecanisme industriale ce reproduce mișcarea organică a ființelor vii.

Una dintre centralele de După Ziduri a fost renovată și așteaptă o pictură murală de Maria Bălan. La fel și zidul de pe aleea pietonală George Coșbuc, lucrare de Bobinski ce se află în acest moment în desfășurare.

Mai este și  scena Chill Hill de la Cinematograful Popular, instalațiile și proiecțiile din pădure și multe alte surprize ce trebuiesc căutate în program de fiecare vizitator în parte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.