30 de elevi braşoveni au vizitat astăzi Cetatea Braşovia şi au aflat toate detaliile despre acest monument istoric cu ajutorul unor audioghiduri. Acţiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, de care vor beneficia aproximativ 100 de elevi. Vizitele sunt organizate de Agenţia Metropolitană Braşov (AMB), care a obţinut în primăvară o finanţare de la Ministerul Culturii, pentru implementarea proiectului „Cetatea Braşovia – Legenda Braşovului, ediţia a II-a”. Valoarea totală a proiectului este de 55.949 de lei, din care 6.600 de lei sunt cofinanţarea proprie a AMB, iar parteneri sunt Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov.
Zidurile au fost eliberate de vegetaţie
În cadrul ediţiei din acest an a proiectului, au fost efectuate lucrări de punere în valoare a ruinelor fortificaţiei de pe Tâmpa (tăierea vegetaţiei crescută necontrolat, ingrădirea cisternei din capelă) dar şi pentru închirierea a patru audioghiduri (pe care sunt inregistrate informaţiile în patru limbi) ce sunt folosite în acţiunea în care sunt implicaţi elevii braşoveni.
Cetatea de pe Tâmpa (construită în ultima parte a secolului al XIII-lea şi demolată în a doua jumătate a secolului al XV-lea) se întinde pe o suprafaţă de 2,3 hectare. În perioada 1935 – 1936 aici s-au efectuat săpături arheologice, apoi ruinele au fost acoperite cu pământ, pentru a fi conservate.
Fii primul care comentează