Premieră la Muzeul Județean de Istorie Brașov. Două ii originale ale Reginei Maria, expuse joi la Casa Sfatului

Asociația Forums din Brașov a obținut o finanțare în valoare de 22.500 de lei  prin programul Ziua Culturii Naționale, derulat de Ministerul Culturii pentru proiectul „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei şi artei populare româneşti”. Evenimentul se va desfășura joi, 18 ianuarie, la Casa Sfatului din Brașov, când se va deschide expoziția cu același nume.

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook asociației  expoziția cuprinde o selecție de fotografii istorice despre Regina Maria și imagini din ilustrația cărților pentru copii scrise de Regina Maria.  În mesaj se mai arată că expoziția va fi prezentată de către Georgeta Filitti, Ștefania Dinu, director adjunct Muzeul Național Cotroceni, precum și Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov.

Numai cu ocazia vernisajului din Casa Sfatului vor fi prezentate două dintre iile originale ale Reginei Maria a României”, au anunțat organizatorii.  

Pe lângă asociația amintită, organizator al evenimentului este Muzeul Județean de Istorie, iar parteneri sunt Muzeul Național Cotroceni, Arhivele Naționale – Brașov, Universitatea Transilvania Brașov, Primăria Brașov, Festivalul de Film și Istorii Râșnov, Primăria Râșnov, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov. De asemenea, evenimentul este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale și Consiliului Județean Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.