Istoria Cetăţii de pe Tâmpa, prezentată cu ajutorul audioghidurilor

sud est

30 de elevi braşoveni au vizitat astăzi Cetatea Braşovia şi au aflat toate detaliile despre acest monument istoric cu ajutorul unor audioghiduri. Acţiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, de care vor beneficia aproximativ 100 de elevi. Vizitele sunt organizate de Agenţia Metropolitană Braşov (AMB), care a obţinut în primăvară o finanţare de la Ministerul Culturii, pentru implementarea proiectului „Cetatea Braşovia – Legenda Braşovului, ediţia a II-a”. Valoarea totală a proiectului este de 55.949 de lei, din care 6.600 de lei sunt cofinanţarea proprie a AMB, iar parteneri sunt Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov. 

Zidurile au fost eliberate de vegetaţie 

cisterna (3)

 

În cadrul ediţiei din acest an a proiectului, au fost efectuate lucrări de punere în valoare a ruinelor fortificaţiei de pe Tâmpa (tăierea vegetaţiei crescută necontrolat, ingrădirea cisternei din capelă) dar şi pentru închirierea a patru audioghiduri (pe care sunt inregistrate informaţiile în patru limbi) ce sunt folosite în acţiunea în care sunt implicaţi elevii braşoveni.
Cetatea de pe Tâmpa (construită în ultima parte a secolului al XIII-lea şi demolată în a doua jumătate a secolului al XV-lea) se întinde pe o suprafaţă de 2,3 hectare. În perioada 1935 – 1936 aici s-au efectuat săpături arheologice, apoi ruinele au fost acoperite cu pământ, pentru a fi conservate.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.