„Deșteaptă-te române” și tricolorul, „piese de rezistență” în discursul motivațional al lui Marcel Vela pentru cetățenii care se luptă cu coronavirusul

Conform obiceiului, înainte de a anunța noile măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului prevăzute în Ordonanța militară nr. 4 din 29 martie 2020, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a exersat și un discurs motivațional din care nu au lipsit tușele patriotice.

„Ne aflăm în fața unui examen dificil, care se întinde pe perioadă încă necunoscută, dar al cărei final îl putem stabili doar noi, dacă vom realiza fiecare dintre noi că suntem o națiune puternică și unită în aceste clipe grele. Tricolorul, imnul național și dragostea față de viitor au fost gândurile și speranțele tuturor înaintașilor noștri care au luptat pentru România”, a declarat ministrul.

De altfel, discursul patriotic de aseară vine după ce, în 28 martie, ministrul Afacerilor Interne a emis un ordin prin care dispune ca „pe perioada stării de urgență, autospecialele structurilor aparținând Poliției Române, Poliției de Frontieră și Jandarmeriei Române, aflate în patrulare pe timp de zi, difuzează, prin sistemele de avertizare acustică din dotare, primele trei strofe ale imnului de stat al României. Difuzarea se realizează cu autospeciala în staționare, în zilele de sâmbătă și duminică, la orele 17.00 și 21.00”, se arată în ordinul amintit. 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.