Apar culorile pe pietonalul din Valea Cetăţii. Fântâna cântătoare va fi gata la finele lunii iulie

De săptămâna vitoare, constructorul contractat pentru reamenajarea pietonalului din Valea Cetăţii va finaliza lucrările din zonă, cu turnarea ultimului strat de asfalt, care va fi unul colorat şi antiderapant. Potrivit directorului Direcţiei Tehnice din Primăria Braşov, Raul Negoiţă, „dacă şi condiţiile meteo vor permite acest lucru turnarea stratului final colorat, de marcaj, va fi gata în trei-patru zile”. Aceasta este ultima lucrare importantă din prima etapă de modelare a noului pietonal, care acum este finalizată în proporţie de 80%. „Urmează cea de a doua etapă de reamenajare, care acum se află în stadiul d eproiectare”, a mai precizat Raul Negoiţă.

 

Lucrările în proiectul de ramenajare a pietonalului din Vala Cetăţii au pornit în toamna anului trecut, după un sondaj sociologic efectuat de echipa de proiectare în rândul localnicilor din acest cartier. Intervenţiile propriu-zise, pornite în luna august 2019, au început cu desfacerea stratului de pavaj realizat la jumătate anilor ‘80, din beton, aflat într-o stare avansată de degradare. A fost realizată apoi sistematizarea verticală, prin crearea rampelor de acces, conform normativelor actuale referitoare la accesul persoanelor cu dizabilități, dar și pentru un acces facil pentru cărucioarele cu bebeluși și pentru biciclete și role. A fost turnat ulterior amfiteatrul din beton și au fost construite două jardiniere cu o suprafață de aproximativ 500 mp, unde au fost plantați deja aproximativ 150 de arbori și arbuști. Acum, proiectul se află în faza finală a acestei etape, în care se aşterne stratul colorat. Ese vorba despre nouă culori diferite care vor înfrumuseţa şi nvor însufleţi pietonalul de pe Valea Cetăţii.

160 de zile pentru noua fântână de pe pietonal

Potrivit viceprimarului Laslo Barabas spune că imediat după această lucrearea se va trece şi ma amenajarea fântânii arteziene, cu acompaniament muzical, aflate pe strada Tâmpei.

„Până acum, s-a lucrat la demolarea acestei fântâni, iar de acum începe reconstrucţia ei. Din data de 10 iunie, vom începe lucrările de reamenajare. Într-o primă etapă se va face o cuvă subterană, iar apoi restul de amenajare la nivelul solului”, a precizat viceprimarul Laszlo Barabas.

Potrivit înţelegerii  cu constructorul, această fântână arteziană va fi gata în termen de 160 de zile de la semnarea contractului. Documentul s-a semnat în urmă cu trei săptămâni. “Avem asigurări din partea constructorulu că lucrarea va fi gata la finele lunii iulie”, a precizat Lazlo Barabas.

Fântână cu lumini şi muzică, executat de o firmă din Cluj

Fântâna arteziană din Răcădău va fi amenajată la capătul pietonalului din Valea Cetății dinspre strada Tâmpei, pe amplasamentul fostei arteziene.  Noua fântână va fi asemănătoare celei de la Coresi și va avea 25 de jeturi, fiecare dintre ele iluminat cu lămpi cu LED. De asemenea, arteziana va fi prevăzută și cu o instalație de sonorizare. Finisajele exterioare vor fi realizate din dale de granit. Fântâna  va fi asemănătoare celei de la Complexul Comercial Coresi, jeturile de apă țâșnind direct din pardoseală„Pentru mobilitatea pe mai multe viteze, pentru încurajarea bicicliștilor și pentru respectarea reglementărilor în vigoare, care să respecte normativele actuale”, explicat atunci arhitectul Lucian Păltânea, care a prezentat acest proiect. Pentru această lucrare, constructorul va trebui să ofere o garanție de 5 ani de la data încheierii procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor. Lucrările au fost contractate pentru 280.000 de lei, firma care se va ocupa de execuţie fiind Aqua Design SRL Cluj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.