Catherine Destivelle, cea mai bună alpinistă din istorie, vine la Alpin FIlm Fest, la Brașov, Predeal și Râșnov

Prima femeie din istorie distinsă cu Premiul pentru întreaga carieră Piolet d’Or, alpinista franceză Catherine Destivelle vine la întâlnirea cu iubitorii de munte din România, la cea de-a 6-a ediție Alpin Film Festival, care se va desfășura din 7 până în 12 septembrie, la Brașov, Predeal și Râșnov.

Catherine Destivelle este considerată cea mai bună alpinistă din istorie și este o sportivă care a inspirat generații și a cucerit, în expedițiile sale solo, cele mai înalte culmi ale lumii.

Catherine Destivelle va fi prezentă la Gala de decernare a premiilor AFF, care va avea loc sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 19:00, la Centrul Cultural Reduta. În aceeași seară, spectatorii prezenți la Brașov vor avea șansa să o întâlnească și pe faimoasa alpinistă Eliza Kubarska, multi-premiata regizoare invitată la proiecția documentarului Peretele umbrelor/ The Wall of Shadows, cel mai recent film pe care îl semnează. Câștigătorul Marelui premiu la Banff Mountain Film Competition, filmul urmărește ascensiunea unei familii de șerpași care încalcă un tabu și se urcă pe Kumbakarna, cel mai sfânt dintre munți, pentru a strânge banii necesari susținerii educației fiului lor.

Accesul la evenimentele din programul AFF.6 va fi gratuit, în limita locurilor disponibile. Programul proiecțiilor și biletele de acces cu valoare zero sunt disponibile online: https://eventbook.ro/festival/alpin-film-festival.

Programul complet al evenimentelor celei de-a 6-a ediții Alpin Film Festival poate fi consultat pe https://alpinfilmfestival.ro/.

ALPIN FILM FESTIVAL este un eveniment cultural internaţional de film, carte și fotografie, care îşi propune să promoveze civilizația montană cu valorile ei patrimoniale, turistice, ecologice, economice, de educaţie şi sportive. Festivalul face parte din IAMF – International Alliance for Mountain Film, prestigioasa asociație mondială ce reunește 28 de evenimente cinematografice din 20 de țări de pe 5 continente.

ALPIN FILM FESTIVAL înseamnă în 2021 peste 50 de filme din întreaga lume. Selecția de filme din acest an este inspirată de tema protecției mediului și de subiectele arzătoare ce țin de protejarea naturii și a muntelui, de promovarea locurilor frumoase pe care zona montană le oferă. ALPIN FILM FESTIVAL încurajează producția de filme pe plan local, de aceea Competiția de film românesc de munte va continua și la această ediție.

Marele Premiu al festivalului, în valoare de 1500 de euro, va fi oferit de Consiliul Județean Brașov. Premiul pentru Cel mai bun film românesc, în valoare de 500 de euro, va fi oferit de Primăria Municipiului Brașov. Cel mai bun film de promovare a Munților Carpați va primi un premiu în valoare de 500 de euro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.